RSS Feed

Cannes után itthon az Egy nap

Kubik Elvira - 2018. 06. 13. 17:00:41 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Cannes után itthon az Egy nap

Az idei cannes-i filmfesztiválon mutatták be Szilágyi Zsófia Egy nap című filmjét, melynek hazai premierje november nyolcadikán lesz. A rendezőnek ez az első játékfilmje, melynek szereplői között ott van Szamosi Zsófi, Füredi Leo, Barcza Ambrus, Gárdos Márk, Vándor Éva, Hajduk Károly is.

Anna 40 körül van. Rohan. Van három gyereke, férje, munkája, anyagi szorongása. A pénzük fillére, a napjaik percekre vannak beosztva. Anna odaér, megígér, elintéz, elhoz, fejben tart, órát tart. Anna nem éri utol a férjét. Szeretne beszélni vele. Úgy érzi, muszáj lenne. Úgy érzi, elveszti őt. És úgy érzi, nem térhet ki a mindig soron következő feladat elől. A hétköznapi, a masszívan monoton ütközik a törékennyel, a nem ismételhetővel.

EGY NAP
Színes, magyar játékfilm
Hazai premier: 2018. november 8., csütörtök
Rendezte: Szilágyi Zsófia
Forgatókönyv: Szilágyi Zsófia, Mán-Várhegyi Réka 
Producer: Pataki Ági, Kenesei Edina
Co-producer: Kovács Gábor, Romwalter Judit
Fényképezte: Domokos Balázs
Vágó: Szórád Máté
Zene: Balogh Máté

Szereplők: Szamosi Zsófi, Füredi Leo, Barcza Ambrus, Varga-Blaskó Zorka, Gárdos Márk, Láng Annamária, Vándor Éva, Hajduk Károly

Szilágyi Zsófia egy Pécsett szerzett diploma után a Színház- és Filmművészeti Egyetem film- és televíziórendező szakán végzett 2007-ben Enyedi Ildikó és Gothár Péter osztályában. Az Egy nap első játékfilmes rendezése, amely a Filmalap Inkubátor Programjának támogatásával készült. Az Egy nap világpremierje a világ legrangosabb filmfesztiválján, Cannes-ban volt, ahol az alkotás az 57. Kritikusok Hete versenyszekcióban szerepelt és ott a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díját nyerte el. A Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége az Európai Filmakadémia kérésére összeállított egy 12 filmből álló listát is, amelyen szintén helyet kapott az Egy nap, s amely ezzel esélyessé vált az Európai Filmdíjra is.


Fotó: Egy nap
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ