RSS Feed

Többször nem "hibázhat" a ZTE

portfolió - 2018. 06. 12. 9:29:17 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Többször nem

Ma még egyszer "rossz fát tesz a tűzre" a kínai ZTE, akkor bezárják az Egyesült Államokban - közölte a Fehér Ház kereskedelmi tanácsadója, Peter Navarro. A kínai távközlési eszközöket gyártó cég a múlt héten állapodott meg az Egyesült Államokkal. Az amerikai kormányzat megszünteti a vállalatra kivetett tilalmat, cserébe a ZTE 1 milliárd dolláros büntetést fizet és változásokat eszközöl a menedzsment.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium áprilisban hozott rendeletével megtiltotta, hogy az amerikai vállalatok termékeket vagy szolgáltatásokat értékesítsenek a ZTE-nek. Ez gyakorlatilag ellehetetlenítette a kínai cég működését, ugyanis alkatrészeinek 25-30 százalékát amerikai beszállítóktól szerzi be.

A ZTE-re kivetett szankció központi kérdés volt a Peking és Washington közötti kereskedelmi tárgyalásokban. Peter Navarro szerint ezzel az Egyesült Államok egy gesztust tett ezzel a megállapodással, hogy a jó üzleti kapcsolatot építse Kínával, de ha még egyszer hibázik a vállalat, akkor leállítják az Egyesült Államokban - tette hozzá.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium eredetileg arra hivatkozott, amikor az amerikai cégeknek megtiltotta, hogy beszállítsanak a ZTE-nek, a kínai vállalat megsértette a megállapodásukat, ugyanis annak idején termékeket adott el Iránnak, amikor amerikai szankciók voltak érvényben az ország ellen.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ