RSS Feed

Európa legnagyobb fotókiállítása

Kaiser Ottó - 2018. 06. 11. 17:04:48 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Európa legnagyobb fotókiállítása

A Bécs melletti Baden ez év júniusától már nem csak rózsáiról, fürdőjéről és Beethoven - házáról híres, hanem arról a szeptemberig nyitva tartó fotókiállításról is, amelyet a világlapok ajánlataitól elhalmozott 34 kiváló fotográfus 2000 képéből állítottak össze.

 Jacques Rocher francia fotográfus 2004-ben szülőfalujában, La Gacilly-ben rendezett először olyan fotófesztivált, amely ma már nyaranta több százezer látogatót vonz. Badeni változatának jóvoltából 4,5 kilométer hosszan sétálgathatunk nagyméretű, néha több tíz négyzetméteres fotográfiák között. Az utcákon, tereken, parkokban szerzett élmény merőben különbözik egy kiállító teremben megszerezhetőtől, hiszen a képek egy pillanat alatt válnak életünk részévé, s olyan természetességgel foglalják el benne helyüket, mint az eső a szél vagy a teraszokról felénk áradó kávéillat. 
A Festival La Gacilly-Baden Photo kurátora  Afrikára fókuszált  válogatásai között sétálva úgy érezhetjük, hogy ez a fényűző és kissé távolságtartó császárváros afrikai képeskönyvvé alakult át, s olyan mélységeket tár fel előttünk, amely telefonjaink előzékenyen tálalt világát messze felülmúlja.  A vadászok és orvvadászok akcióitól és a Föld kincseinek mértéktelen harácsolásától egészen az állat és emberportrékig bezárólag nagy ívet húz a tárlat, hosszú időre gondolkodni valót adva a látogatónak. A badeni szervezők, Lois Lammerhuber és felesége Silvia saját fotográfusi és könyvkiadói tapasztalatukra alapozva olyan hatásos és hatalmas vállalkozásba kezdtek, amelynél többet az emberért és környezetéért a fotográfia pillanatnyilag aligha tehet!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ