RSS Feed

Neuer, Özil és a többiek

Mogyorósi Géza - 2018. 06. 10. 8:00:15 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Neuer, Özil és a többiek

Az NSZK labdarúgó válogatottja péntek este - nyögvenyelősen - 2:1-re verte Szaúd-Arábia hősiesen kűzdő, zöld mezes csapatát utolsó tesztmeccsén. Jogi Löw teamje a Vb (hivatalosan FIFA WM 2018) első csatáját Mexikó ellen vívja. Június 17. - amúgy a 65 évvel ezelőtti berlini munkásfelkelés dátuma - piros betűs ünnep a német focirajongók naptárában.

Ismét rengeteg a trikolór, a felzászlózott autó az EU legnépesebb tagállamában – állapítom meg júniusban a berlini utcákat járva. Hál'istennek a túlfűtött nacionalizmus csak a sportnak szól e nyáron. Túl az itáliai edzőtáborozáson, ahol a kancellárnő is felkereste az oroszországi Vb-re készülő német srácokat, már világos, hogy az FC Bayern portása, Manuel Neuer – hosszú kihagyást követően, gyógyúltan – védhet majd a világtornán. Az 1-es mez viselőjén kívül a kapus trió tagja Marc-André ter Stegen és Kevin Trapp.

A védők között csupa huszonéves, ám tapasztalt játékost vet be Jogi Löw. Az előkelő névsort – két sör között – már a június 14-i Vb start előtt is érdemes ízlelgetni. {Ki beszél most a multikulti haláláról – mosolygok magamban.} Szóval Boateng, Ginter, Hector, Hummels, Kimmich, Plattenhardt, Rüdiger, Süle hárítják a támadásokat Vlagyimir Putyin birodalmában. Június 12-én irány Oroszország!  Koffert pakolhat, cipelhet a reptérre Brandt és Draxler is. Gomez, Goretzka, Gündogan is élvezik a szép hajú szövetségi kapitány bizalmát. A gólgyárosok stoplis brigádját erősíti Khedira, Kroos, Müller, valamint Özil, Reus, Rudy és a nagyon fiatal Werner.

Németország focilázban ég! Biztosra veszem, hogy egy-egy meccset több tízmillióan néznek majd odahaza, kerti bulikon, óriás kivetítökön. S a legszerencsésebb drukkerek a Vb helyszínén. A Löw team a nemzetközi torna (hivatalosan FIFA WM 2018) első csatáját Mexikó ellen vívja  június 17-én. Tuti, hogy ez piros betüs dátum a sportbarátok naptárában! Micsoda nyár!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ