RSS Feed

Napi ezer bicikli lopás

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 06. 09. 19:07:57 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

  Napi ezer bicikli lopás

Németországban bő 45 millió autó gurul, s közel 75 millió kerékpár van a polgárok tulajdonában. Egyes városokban több a bringa, mint az ember, míg például Hamburgban a megkérdezettek harmada sohasem pattan nyeregbe.

 A második legnagyobb német metropoliszban a háztartások 80 százalékában van legalább egy kerékpár. A koranyár beköszöntével mind több a bicajos az 1,7 millió lakosú Hanza-város utcáin. Sokan nem a saját bringájukat tekerik. Ki lop, ki kölcsönöz. Pár hete tűnt fel például a tapasztalt hamburgi rendőröknek, hogy egy kerékpáros figyelmen kívül hagyta a közlekedési lámpa piros jelzését. A vad, éjszakai száguldozót nem sikerült leinteniük a zsaruknak, ezért üldözőbe vették autójukkal. 

Szirénás kocsijukkal a szabálytalankodó elé vágtak, de a férfi futva folytatta (volna) a menekülést. Mielőtt utolérték a kopók eldobott valamit. Amikor bilincs kattant a hevesen ellenkező, 38 éves német állampolgár csuklóján, világossá vált, hogy a nála lévő két féle drogtól próbált szabadulni. Ám a 150 grammnyi kábítószeres zacskóra rábukkantak a zseblámpás közegek. A drótszamár alaposabb átvizsgálásakor az őrszobán kiderült, hogy a kerékpárt pár esztendővel korábban lopták el. Folyt. köv. a bíróságon!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ