RSS Feed

Focival a környezetvédelemért

Mihály Judit - 2018. 06. 09. 8:00:28 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Focival a környezetvédelemért

Globális ökológiai problémákra és a kihalással fenyegetett állatfajok védelmére hívja fel a tinik figyelmét a Foci a barátságért program. A sportolást és a környezetvédelmet népszerűsítő nemzetközi rendezvény fináléjára idén két magyar labdarúgó-tehetség is elutazhat. Június 9-én Moszkvában léphet pályára a két 12 éves diák a többszörösen díjazott társadalmi projekt hazai nagyköveteként.

A Gazprom és a FIFA közös programjában idén rekord számú – mintegy 211 – ország fiatal tehetsége mérheti össze tudását. A nemzetközi tornára minden nemzet két szerencsés sportolót delegálhat. Idén Lobmayer Bendegúz és Gáspár Réka képviseli hazánkat. A sportszerű játék és a tolerancia mellett ebben az évben rendhagyó módon az állatvédelem került az esemény középpontjába.

A győzelemért versengő barátság-csapatok idén is véletlenszerűen, a lehető legsokszínűbb módon tevődnek össze. A mostani, hatodik évad újdonsága, hogy nem színek szerint nevezik el a csapatokat, hanem kiemelten veszélyeztetett állatok lesznek az egyes társaságok névadói. A listán olyan állatokfajok szerepelnek, melyek létét erősen veszélyezteti a klímaváltozás és az emberi tevékenységek.

A különböző nyelvek és kultúrák találkozásának izgalmát egy jó célra irányítva a szervezők megpróbálják felkelteni a Z-generáció érdeklődését az állatvilág védelme iránt. Ennek részeként a csapatok összetétele is sokszínű, minden kontinenst magába foglaló.
Természetesen azokról az érdeklődőkről sem feledkeztek meg, akik nem juthattak el a mérkőzésekre, hiszen az esemény oldalán és Youtube csatornáján minden nap változatos, ökológiai témájú vlogokkal várják a fiatal sportrajongókat, illetve ugyanezeken a felületeken találkozhatnak további információkkal a Vörös Könyvben szereplő állatokról is.

“Az ökológiai küldetés fontosságát nem szabad alábecsülni, hiszen az emberi tevékenység közvetlen hatással van bolygónk éghajlatára, emberek millióit érintik a különböző éghajlatváltozással összefüggő természeti katasztrófák. A Foci a Barátságért program az ENSZ-szel közösen a vizek- és a szárazföldek ökoszisztémáinak helyreállításáért harcol” - nyilatkozta Vladimir Kuznetsov, az ENSZ Moszkvai Információs Központjának igazgatója.

A változatos nemzetközi gárdát erősítő Réka és Bendegúz a moszkvai bajnokságon védőként vesz részt a Gepárd csapat színeiben, elsőként június 9-én.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ