RSS Feed

Megerősített mentőszolgálat a Balatonnál is

mti - 2018. 06. 08. 13:00:50 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Megerősített mentőszolgálat a Balatonnál is

Megerősített szolgálatot látnak el a nyári szezonban a mentősök, nemcsak a vízpartokon, hanem a fesztiválokon és a sporteseményeken is fokozott jelenlétre lehet számítani - mondta Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

A turisztikai szezon felélénkülésével jelentősen nő a kiemelt turisztikai helyszíneken az ott tartózkodók száma, ami maga után vonja a mentősök munkájának növekedését is - fűzte hozzá.
    Elmondta: a Balatonnál megötszöröződik az emberek száma a nyári időszakban, ezzel pedig kétszeresére-háromszorosára nő az esetszám. 
    A kiskorúak védelmére a déli parton gyermekmentő szolgálat dolgozik, míg a tó északi felén egy gyermekrohamkocsi is elérhető - tette hozzá.
    A főigazgató közölte: az esetszámokat folyamatosan monitorizálják és a mentőegységek nagyságát az adatoknak megfelelően módosítják.
    A mentősök hasonló megerősített szolgálattal dolgoztak a vizes világbajnokság idején, akkor egymillióval nőtt a Budapesten tartózkodók száma - mondta el Csató Gábor.


Fotó: Papp Mónika
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ