RSS Feed

Kirúgták a Fradi utánpótlásának szakmai igazgatóját

index - 2018. 06. 06. 12:23:20 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kirúgták a Fradi utánpótlásának szakmai igazgatóját

A korábban a Borussia Dortmundnál dolgozó Theo Schneider német szakember három és fél évig irányította a Ferencváros utánpótlását. Egyik legnevezetesebb tette, hogy ő "fedezte fel" Nagy Ádámot, azaz beszélte rá Thomas Dollt, hogy ne engedjék el az akkor a második csapatnál játszó, lejáró szerződésű, és úgy általában nem sokra tartott középpályást, hanem adjanak neki egy esélyt a első keretnél.

Schneider emellett arról is nevezetes, hogy alig másfél évvel a kinevezése után lecserélte az összes utánpótlásedzőt a Fradi korosztályos csapatainál.

Menesztése ugyanakkor nem számít akkora meglepetésnek, legfeljebb az időzítése miatt. A klub utánpótlás-csapatai általánosságban véve elég gyengén szerepeltek az idei bajnokságban. Különösen az U17-es korosztály szezonja sikerült csúfosra, ők az utolsó előtti, osztályozós helyen zártak, de az U16 sem szerepelt sokkal jobban, ők 8 csapat közül lettek hatodikok.

A legnagyobb baj a Fradi számára, hogy a versenykiírás szerint az U16 és U17 eredményeit közösen számolják, és a leggyengébb összesített eredményt elérő két klub esik ki, ráadásul viszik magukkal az U19-es korosztályt is.

MINDEZ AZT JELENTI, HOGY AZ U17 KÉTMÉRKŐZÉSES OSZTÁLYOZÓJÁN A FRADI U16-OS, U17-ES ÉS U19-ES CSAPATA IS KIESHET AZ ELSŐ OSZTÁLYBÓL.
Ami nyilván óriási blama lenne a kivételezett helyzetben lévő, agyontámogatott klub számára.

Főleg úgy, hogy az osztályozót az UTE ellen játsszák. 


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ