RSS Feed

Szépe a nemzetnek

Csontos Tibor - 2018. 06. 12. 8:00:58 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szépe a nemzetnek

Csillogás-villogás, Gödöllői Királyi Kastély, red carpit helyett ezúttal kivételesen, tekintettel a nemzeti ihletésű szépségversengésre, vörös szőnyeg, lámpalázas szépségek, izgatott családtagok, mindenütt megjelenő partiarc-celebek, felejthető koreográfiák, show-elemek, a zsűriben több más mellett Orosz Barbara, Fenyő Iván és nyuszis magazinos főszerkesztő, ellenére annak, hogy itt nem nyuszifüllel sorjáztak a szépségek a kifutón, hogy befussanak. Ezt leszámítva minden volt a Nemzet Szépe sorsdöntőjén. Csak éppen a lazachoz nem adtak citromot.

Ez utóbbi észrevételt az egyik, topisan megjelent tévés újságíró közölte, miután megtekintette a Nemzet Szépe döntőjének büfékínálatát. E kínálattal kapcsolatban egy másik újságíró is a véleményszabadság hívéül szegődött. Szalonképes öltözékében nem találta szalonképesnek, hogy egy királyi kastélyban paraszttálat kínálnak a vendégeknek kolbásszal, sonkával és sok minden mással, ami megfelel egy ilyen rusztikus étel kívánalmainak. De hát nem gasztro ihletésű  versenyre gyülekeztünk, hanem a Nemzet Szépe-keresés utolsó akkordjának hangjai csendültek fel ezen a gödöllői nyári estén, amely egyszerre vonzotta az olyan partiarcokat, mint például Andor, André, Csilla, de ott volt Bebe is, aki egészen a vörös szőnyeg széléig hozta autójával a hófehérbe öltözött Ivánt. 

"Őrületes verseny lesz itt ma este, tíz nővel, akikhez garantáltan semmi közöm nem lehet, ami persze önkínzás" - igyekezett megadni a Nemzet Szépe e harmadik versenyének döntős, derűs alaphangját Áron, a műsorvezető, aki a szépek versengésének ítészeit is bemutatta, volt köztük színész, producer asszony, plasztikai sebész, tavalyi győztes nemzeti szép, kommunikációs igazgató, szállodai értékesítési igazgató és persze nem hiányozhatott ennek az egésznek az alapítója és tulajdonosa sem. Ami ezután következett, az maga volt a tömény unalom, bizonyos, hogy a tíz napos felkészítő tábor egy másik, közeli kastélyban több izgalmat kínált. 

Pedig még himnuszt is írtak a Nemzet Szépe döntőjére, ilyesfajta sorokkal:  "Magyarország szép ország", "Itt van már, itt van már, végre itt van már, a Nemzet Szépe reád vár, reád vár!" A Nemzet Szépe-cím tíz jelöltjét azonban hiába vártuk fürdőruhás színi felvonulásra, ez a fajta ledérkedés erről a versenyről mindig is elmaradt, kérdés, hogy ennek ideológiai okai vannak-e.
Mindenesetre a versenykiírásban a belső értékeket hangsúlyozták, a jelentkezők fontos személyiségjegyei közé kellett tartoznia az empátiának, a segítőkészségnek, a magabiztosságnak, a nemzeti öntudatnak és az egyedi kisugárzásnak is. A Nemzet Szépe versenyére 21 és 27 éves kor között bárki jelentkezhetett, fontos volt a természetesség, a plasztikai beavatkozások, a tetkók kizáró oknak számítottak, miként a pornográf felvétel, a házas családi állapot, a gyerek, a káros szenvedély.

A bikinis bevonulást farmershortos, estélyis sorjázás pótolta, de az alig-közönség ezzel is beérve tapsolta meg a szép lányok mezőnyét, melyből egy huszonegy éves nagyváradi pszichológia szakos végzős hallgató kapta meg a Nemzet Szépének járó egyedi tervezésű koronát. Neki öröm, nekünk kérdőjel, kell-e nekünk ennyi szépségverseny? A Nemzet Szépe persze biztosan nem elmélkedik majd ezen, hiszen ott lehet az Indonéziában rendezendő nemzetközi szépségversenyen is azzal a kolleginával, akit a közönség a tíz döntősből megszavazhat közönségkedvencnek. Ők ketten pedig majd azon is izgulhatnak Bali szigetén, hogy ott vajon adnak-e a lazachoz citromot? Fotó: Illésmédia
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ