RSS Feed

Frankfurt: egyre több légiutas

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 06. 05. 12:28:31 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Frankfurt: egyre több légiutas

A repterek versenyében az öreg kontinensen London (Heathrow), Párizs (Ch. De Gaulle) és Amszterdam (Schiphol) a sztár. Németország legforgalmasabb légikikötője hagyományosan a frankfurti, ahol tavaly ismét emelkedett az utasszám.

Idén már több, mint 1,5 milliárd polgár vásárolt repjegyet: a múlt esztendőben világszerte bő 4 milliárd légiutast regisztráltak. Az előrejelzések szerint 2018-ban újabb rekord várható, főleg az európai és az interkontinentális desztinációkban. A legforgalmasabb repülőtér az USA-ban (Atlanta) és Kínában (Peking) található. Az amerikai city és a kínai főváros mellett Dubai, Los Angeles, Tokió és Chicago repterei is 75 milliónál több utast indítottak-fogadtak 2017-ben.

Európában London (Heathrow), Párizs (Ch. De Gaulle) és Amszterdam (Schiphol) a sztár. Németország legforgalmasabb légikikötője hagyományosan a frankfurti. Az NSZK-ban a múlt esztendőben 235 millió vendéget regisztráltak: a légiutasok közel negyede a közlekedési "forgószínpadnak" számító Majna-menti metropolisz érintésével repült.

Az Európai Unió legnépesebb - dr. Angela Merkel kancellárnő vezette - tagállamában nem csak a légi személyforgalom (+ 5 %) növekedett tavaly. A teherszállítás (+ 8%) is rekordot döntött, átlépve az 5 millió tonnás lélektani határt. A 64,5 millió utast indító-fogadó frankfurti Flughafen mellett a müncheni (44,6 millió fő) bázis volt a leglátogatottabb német repülőtér. Az európai toplistán - alig lemaradva Frankfurt am Main mögött - ötödik az isztambuli Atatürk Airport. Az előkelő hatodik placcon a spanyol főváros reptere (Madrid Bajaras) végzett a barcelonai (El Prat) előtt.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ