RSS Feed

Berlin legfürgébb taxisa

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 06. 06. 9:27:50 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Berlin legfürgébb taxisa

Legalább három hónapra bevonják a jogosítványát annak a hivatásos sofőrnek, aki egy kánikulai hajnalon suhant el a trafipax előtt. A nyugat-berlini tévétorony (Funkturm) közelében lefotózott taxisra komoly pénzbírság vár.

A nyár beköszöntével is rengeteg építkezés van a 3,7 milliós legnépesebb német metropoliszban. Egy közúti híd bontása miatt rendeltek el 60 km/órás sebességkorlátozást a berlini körgyűrű egyik szakaszán. A nagy forgalmú fővárosi Autobahnon 2018 derekán sem ritkák a rendőri ellenőrzések. Egy ilyen „fotózásnak” esett áldozatul az a taxis, akit 149 km/h-s tempóval mértek be a zsaruk. Nincs kegyelem!
A lebukott sofőrtől legalább három hónapra bevonják a vezetői engedélyét és két büntető pontot is begyűjtött a száguldozó – a lehetséges nyolcból. S, hogy még emlékezetesebb maradjon az éjszakai kaland, több, mint 400 ezer forintnyi bírságot is kiszabtak a Berlin-Wilmersdorfban rajtakapott vadhajtóra. Az utasok aligha érzik meg a férfiú hiányát, hiszen a legnagyobb német városban mintegy 8 ezer szabad jelzéses, bézsszínű jármű gurul.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ