RSS Feed

Volt egy-két jó meccs

Dalia László - 2018. 06. 04. 8:00:45 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Volt egy-két jó meccs

Ezt a bajnokságot is lefújták, két csapat kiesett, kettő meg felkerült és hamarosan kiderül, hogy a nemzetközi kupákban ez a alibi foci mit sem ér, úgy zúgnak majd ki a magyar csapatok, mint az eperfáról lehullott gyümölcstől becsiccsentett ludak fordultak le a járdáról alkonyatkor. Ez a falusi poén pedig még elegáns is a magyar foci siralmas helyzetéhez képest.

Az utolsó forduló persze, el kell ismernünk, nagyon izgalmas volt. A csapatok 
úgy játszottak, mintha élet-halál kérdés lenne a győzelem és hát az is volt. Nem mindegy ugyanis, hogy az NB II-ben fociznak 1-2 millióért vagy az OTP Ligában 4-5-6-7 millcsiért. Az M4 Sport ide-odakapcsolt, hadd izguljunk még jobban és bizony potyogtak a gólok. Egyedül a Vasas volt gyenge, az amúgy halovány Honvéd simán nyert, de hát a piros-kékeknek még egy rendes edzőpályájuk sincs, a kispadjuk meg olyan rövid volt, hogy akár egy székkel is beérték volna. Kölcsönkérhették volna néhány ifistát a felcsúti akadémista csapattól, ott úgysem játszhatnak a fiatalok, mert tele vannak légióssal. A Honvédnak amúgy mindegy volt, mert a tulajdonosuk állandóan el akarja őket adni. 

A DVTK játékosai, akiket a közönségük már mindennek elmondott, majd meghaltak a pályán, még a tartalék is úgy futott be a pályára, hogy a bajnok Videoton védői szanaszét szaladtak és akkora gólt lőtt, mint Messi. Hogy aztán a Videoton miért játszott tartalékosan és mellesleg harmatgyengén, azt csak a Balmaz edzője írta körbe, aki mindennek elmondta ezt a bajnokságot, csak tisztességesnek nem. És ő még visszafogta magát, mert nem akarta, hogy örökre eltiltsák. Abban persze téved, hogy van bárki ebben az országban, aki érdekelt a fociban és nem tud majd jól aludni. Egyébként az ő fiai is kitették a lelküket, csak két öngólt ne rúgtak volna, bár az FTC így is csak döntetlenre tudta kihozni a meccset, még jó, hogy nem ők lettek a bajnokok. 

Volt tehát egy jó forduló. Kár, hogy ez volt az egyetlen az egész bajnoki idényben. S elérkeztünk a "Miért beteg negyven éve a magyar foci?" című rejtvény megfejtéséhez. Mert hát 90 perc kevés az üdvösséghez. A német, spanyol és angol bajnokságban minden fordulót vérre játszanak, ott minden percben felszántják a pályát, mert a pálya szélén tucatnyi másik játékos várja, hogy legalább tíz percre beálljon. Ott persze igazi a tulajdonos is, arab sejk, orosz oligarcha vagy amerikai bankár, aki egy dollárt sem ad alibire. Sem az edző, sem a játékos nem áll meg előtte, ha nem izzadnak meg rendesen már az edzésen is, s ott a nézők sosem kiabálják, hogy "Szégyelljétek magatokat!", mert a vesztes csapat tagjai is 10-12 kilométert futnak - többek között a pénzük után.

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ