RSS Feed

Dél-Tirolban a Löw team

Mogyorósi Géza - 2018. 06. 03. 8:00:02 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Dél-Tirolban a Löw team

Megkezdte itáliai edzőtáborozását az oroszországi Vb-re készülő német labdarúgó válogatott. Az ötcsillagos eppani szállodához busszal érkeztek a játékosok. Mintegy kétszáz rajongó várta az aranylábú srácokat. A Löw brigád a nemzetközi torna (hivatalosan FIFA WM 2018) első csatáját Mexikó ellen vívja június 17-én. Tutira veszem, hogy ez piros betüs dátum a focibarátok naptárában!

„Örülünk, hogy végre beindul a felkészülés. Koncentráltan dolgozunk a csapatszellemen” - fogalmazott dél-trioli luxus szálláshelyükön a germán nemzeti tizenegy menedzsere. Oliver Bierhoffnál jóval szófukarabb az (ötödik világbaknoki címről álmodozó) irigyelt team szövetségi kapitánya, Joachim Löw. Sem autogrammot, sem észt nem osztott a tréner az ötcsillagos „Weinegg”  személyzetét üdvözölve. S ez így van rendjén! Cigizni is csak titokban szokott a fegyelmezett - nem szájhős! - sportszakember.

A sikerre éhes stoplis brigád feszes programjának első állomása az észak-itáliai edzőtáborozás. A tréninget csupán egy klagenfurti próbameccsel szakítja meg a csapat. Nem kételkedtem benne, hogy június elején zsúfolásig megtelik majd a Wörtersee Stadion, hiszen a klasszikus Ausztria-NSZK összecsapás (2:1) mindig felkavarja az érzelmeket-emlékeket a német nyelvterületen. Röviddel később megismerhetjük a Vb-re gyúró Löw gárda végleges névsorát.

Az már rég nem titok, hogy kié lett a 4-es trikó!? Angela Merkel kapta pár hete ajándékba a milliomos srácoktól. A szám egyrészt arra utal, hogy a német legényegylet már négyszer volt világbajnok - először éppen Magyarországot legyőzve, 1954-ben Bernben. Másrészt (nevezzük bátran berlini csodának!) negyedik alkalommal lett kancellárnő Európa frontasszonya. Aki nagyon szereti a labdarúgást! Ám az még rejtély, hogy átröppen-e nyáron Vlagyimir Putyin nemzetközi sportparádéjára? Pláne, hogy május derekán járt éppen Szocsiban és tárgyalt a 2024-ig megválasztott régi-új orosz elnökkel bilaterális és aktuális nemzetközi témákról. Talán a fociról is!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ