RSS Feed

Nyikita és Leonyid kedvencei

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 06. 02. 12:42:38 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Nyikita és Leonyid kedvencei

A Föld legnagyobb területű államában e tavasszal választásokat tartottak. Kevesen kételkedtek benne, hogy Vlagyimir Putyin marad az orosz elnök 2024-ig! A nyújtott karosszériás, páncélozott fekete Merci limuzin 65 esztendős utasa maga is szeret autót vezetni.

Angela Merkel első nyugati kocsija egy VW Golf volt a berlini fal ledőlése után. Napjainkban főleg Audi A8-as limuzin fuvarozza a német kancellárnőt és a brit királyi család több tagja is ezt a márkát kedveli. Lady Diana tragédiája óta a Mercedes már nem annyira menő a Brexitre készülő monarchiában. Bezzeg a 2018-as államfő választásra gyúró moszkvai vezér nem unja a páncélozott "csillagos" típust. Pláne, hogy már a Szovjetunióban is szép hagyományai voltak a tágas modelleknek. A 65 éve elhunyt diktátor, Sztálin elvtárs az amerikai limuzinokat favorizálta. Golyóálló, 12 hengeres Packardjának rokontípusai ma is lázba hozzák a gyűjtőket.

De hazai gyártású ZIS-115-ös batárral is látták suhanni a Kreml rettegett fura urát. Nyikita Hruscsov modernebb – zárt és nyitott – ZIS-111-essel gurult. A fedetlen modell ünnepi komfortjába az űrből 1961 áprilisában visszaérkezett Jurij Gagarin is belekostolhatott szeretett főkommunistája társaságában. S milyen autócsodák parkoltak még anno a moszkvai mélygarázsban? Egy Cabrio Horch-951A és egy Cadillac Fleetwood 75-ös. De Mercikből sem volt hiány: e nyugatnémet márkát Leonyid Brezsnyev is tisztelte, akinek két Rolls-Royce ugyancsak rendelkezésére állt. 

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ