RSS Feed

Vígszínházi Hamlet: ha a hegy nem megy Mohamedhez...

mixonline - 2018. 06. 02. 17:00:11 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Vígszínházi Hamlet: ha a hegy nem megy Mohamedhez...

A Gyulai Várszínház XIV. Shakespeare Fesztiválját idén Hamlet és Társai címmel rendezik meg. Az egyik legismertebb shakespeare-i művet, a Hamletet különböző előadásokban láthatja majd a közönség, de a vígszínházi Hamlet sajnos nem lehet közöttük.

A Vígszínház Hamletje (ifj. Vidnyánszky Attila, Hegedűs D. Géza, Kútvölgyi Erzsébet, Venczel Vera főszereplésével, Eszenyi Enikő rendezésében) az eredeti Hamletet állítja színre nagyon látványosan, korszerű színházi eszközökkel, fiatalok számára is élvezetes formában. Az előadás grandiózus színpadi igényei és műszaki, technikai feltételei azonban a gyulai színpadokon nem teljesíthetők, így bármennyire is szerették volna nem mutatható be Gyulán. 

A Vígszínház vezetésével egyeztetve, és az előzetes saját felméréseikre alapozva, a színház vezetése úgy döntött, hogy a Shakespeare Fesztivál programjába mégis felveszik, és ha nem vihető Gyulára előadás, akkor gyulaiak, illetve a Gyulai Várszínház közönsége megy oda, ahol megnézhető. Az idei évad utolsó június 5-ei vígszínházi előadását így a Gyulai Várszínház által szervezett 128 fős közönség is látni fogja.

Fotó: Szkárossy Zsuzsa
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ