RSS Feed

Csókszor csók

Csontos Tibor - 2018. 05. 29. 8:00:47 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Csókszor csók

"Csókszor csók a négyzeten, a szerelem a végzetem!" - énekelte a Modern Hungária eme dalszöveget, melyről persze azonmód kiderülhet, hogy nem Bródy írta. De hát ne gúnyolódjunk, mit lehessen tudni, talán éppen ezt a dalizét tarthatják a csókhimnuszuknak azok, akik oly repesve várják A csók világnapját. Mert hát a csóknak - két emésztőrendszer felső végei találkozásának - is van már világnapja. Melyen a csóktudósok, a philematológusok azt is elmondhatják, hogy a csókolózás egészséges.

S már most el kell oszlatni azt a beteges elképzelést, hogy a csóktudósok a csókolózás mikéntjére okítanak. A philematológusok ugyanis egyszerűen csupán arra kíváncsiak, milyen élettani hatásai vannak annak, ha két emésztőrendszer felső végei találkoznak. A csóktudósok - lehet, hogy brit tudósok is vannak köztük? - kiderítették például, hogy egy hetven esztendős ember átlagosan hetvenhat napot töltött csókolózással az életéből, amit nyilván nem egyhuzamban tudott le. Ha mégis, akkor ennek a hetven esztendős embernek szerepelnie kell a Guinness-rekordok között. Az efféle kutatási eredményekért persze nem jár biológiai Nobel-díj, miként annak a felismeréséért sem, hogy " a csókolózás során az emberek hetvenöt százaléka rendszerint jobbra hajtja a fejét". 

Ez biológiailag értelmezhetetlen ugyan, ám politikailag annál inkább van értelme, mármint a politikai testvércsóknak. Itt volt például az Szovjetunió Kommunista Pártjának egykori főtitkára, Leonyid Iljics Brezsnyev elvtárs, aki emlékezetes módon kapta szájon Erich Honeckert, a Német Demokratikus Köztársaság hajdani államfőjét és pártfőtitkárát. Továris Brezsnyev máskor sem tudott parancsolni túláradó érzelmeinek: Bécsben, a SALT-szerződés aláírásakor ugyancsak szájon csókolta az erre az aktusra felkészületlen Jimmy Carter amerikai elnököt. 

Visszatérve arra, hogy  a csókolózás során az emberek hetvenöt százaléka rendszerint jobbra hajtja a fejét".  Különösen nálunk van ez így, ahol az emberek kétharmada csókolózás közben is rendszerint jobbra hajtja a fejét. Minden stimmel hát, a csóktudósok eme megállapítása egy az egyben megfelel a magyarországi viszonyoknak, melyek egyik jellemzője, hogy a politika bemászott az ágyunkba is. Bizonyos, hogy nálunk a szavazásra jogosultak hetvenöt százaléka rendszerint jobbra hajtja a fejét. Még csókolózás közben is. S persze, ne feledjük, hogy a csókosok országa voltunk, vagyunk, s leszünk mindig is, azaz nálunk minden nap van csók világnapja. Ady Endre A szív komédiájában ír a csókosokról: "Piros és hófehér vértűek/Tépik egymást bomolva, /S a fehérek mindig a győzők./Kiűzik a volt csókosokat,Mintha a Mult az övék volna."

A Rekordok Könyvében nem találunk ezzel kapcsolatos adatokat, de azért nem kell félteni a leleményes emberiséget: rendeztek már csókversenyeket időtartamra, darabszámra, és születtek már csókrekordok víz alatti és szimultán csókolózásban is. E csókrekordok résztvevői pedig bízhattak abban, hogy csókmaratonjaiknak zsírégetést is köszönhetnek, sőt még a fogaiknak is jót tettek, mert állítólag a csókolózás közbeni nyálkibocsátásnak fogkőoldó hatása is van. Gondolták volna? Sőt a brit tudósok amerikai mutánsai arról is értekeztek, hogy aki reggel kiadós csókolózás után indul el otthonról, az kevesebb balesetet okoz, annak kevésbé lesz stresszes a napja, sőt aki rendszeresen csókolózik, az kevesebbet megy orvoshoz és tovább él. Oldjuk hát a fogkövet és éljünk tovább!
Fotó: B1(szub)kult-Blog.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ