RSS Feed

Gigivenchy és Putyinka

Csontos Tibor - 2018. 05. 31. 8:00:45 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Gigivenchy és Putyinka

Előbbit piacra dobták, az utóbbit csak szerették volna piacra dobni. Miként a Medvegyev vodkát is letiltotta az orosz szabadalmi hivatal. Radics Giginek nincsenek ilyen gondjai, parfümhöz adta a nevét, ahogyan tíz éve az aranycsapat, pardon, Aranycsapat Borsorozat is bekerülhetett a borkereskedésekbe, mely sorozat utolsó tagjának címkéjén mi más szerepelhetett, mint ez így, egyszerűen: 6:3-as bor. Mindenesetre kelendőbb nedűportéka volt, mint a vörösbornak csúfolt Gacsaj Pesta vére.

Szóval, ami Radics Giginek bejött, az nem jött be az egymást olykor váltó Vlagyimir Putyinnak és Dimitrij Medvegyevnek. Egy moszkvai italcég Vologya és Medvegyi fantázianéven tervezte, hogy Putyin- illetve Medvegyev vodkával árasztja el Oroszországot és a világ ilyesmire fogékony részét, de az orosz szabadalmi hivatal közbelépett, mondván, ez az elnevezés „szemtelen és lenéző a politikusokra nézve” és nem engedélyezte, hogy az oroszok nemzeti italát imigyen szentségtelenítsék megfele.  Korábban egy ukrán cég nagy sikereket ért el a Putyinka nevű vodkájával, de persze ez lenullázódott azok után, ami a Krímmel történt. Olcsó poén lenne eljátszani a gondolattal, hogy milyen italok címkéjére ajánlanánk magyar politikusokat, biztos, hogy ehhez a sors az elmesziporkát szánná valamennyiünknek, de ne tartsuk mindennapi betevőnek politikusaink ilyeténképpen való népszerűsítését sem.

Rockszakmai körökben azért már elkönyvelhetnek némi sikert a szesztermékeket illetően, ezzel nem mondunk újat, hiszen a műfaj lényege a szeszfokban is benne van.  A Tankcsapda például pálinka-kollekcióhoz adta a nevét és dalcímeit.  A Legjobb méreg törköly-, A Bíbor köd szilva-, a Hatalom nélküli rend alma-, a Mennyország Tourist feketecseresznye pálinka. A címkékre a Tankcsapda két gitárja és logója került, nehogy összetévesszék őket Fluor Tomikával. De hát például a Kőbányai Rocker Sör is Nagy Feró fényképével és ajánlásával jelent meg. S hogy kitekintsünk: a nagy trash négyesnek, az Anthraxnak is van már saját söre, a Wardance, melynek első főzetét a zenészek kóstolhatták meg.  Miként a ska zene is belebotlott a sörbe: a napokban mutatták be a Pannonia Allstars Ska Orchestra-sört, melynek egyik különlegessége, hogy a címkéjén található kód segítségével letölthető az együttes vadonatúj dala. A Halott Pénz fényképe pedig az unikumos szilva palackjának címkéjére került. Bizonyára nem halott az ötlet, de nekem édesmindegy, ki vigyorog rám a címkéről, nálam a belbecs vizsgázik. 

Radics Gigi popja persze idegen a gyümölcsös aromájú, hidegkomlós sörkülönlegességtől, a junájkumtól, neki sokkal jobban áll, ha parfümben utazik. Nem véletlen, hogy az énekesnő saját illattal rukkolt elő, ami az Arany Hang nevet kapta a keresztségben, a márkanév persze angolul fest, imigyen mégiscsak elegánsabb. Ráadásul Gigivenchyként is emlegethető lenne. Csak emlékeztetőként: Rihanna parfümjének neve Lázadó virágszál, Lady Gagáé Hírnév, Beyoncé illata a Forróság márkanevet viseli. Gigi parfümjének bázisjegye – így mondják a parfümszakmában – a legtovább érezhető illat, a selymes vanília, némi mósuszos illattal vegyítve, a szív illat jázminos, a fejillat – képzeljék, legalább harminc percig érezhető! – pedig a csillogó mandarin. Többek között megfejtésre vár, hogy milyen a mandarin illata, midőn csillog.

Oly szép mindezt leírni, az efféle hírek feletti örömünket csak az csorbítja, amikor azt olvassuk, hogy a Motörhead néhai énekeséről, Lemmyről őskori krokodilt neveztek el, a majd’ hatméteres, jura kori fenevadnak a Lemmysuchus nevet adták , de Arnold Schwarzenegget sem panaszkodhat.  Róla nevezték el a világ legkisebb légyfaját, melynek végtagjai olyanok, mintha izmoktól dudorodnának. A kutatónak rögtön a színész-politikus jutott róla eszébe. A Schwarzi légy latin neve: Megapropodiphora arnoldi.

 

 


Fotó: wikipedia.org
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ