RSS Feed

Irány Oroszország!

Mogyorósi Géza - 2018. 05. 20. 8:00:53 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Irány Oroszország!

Május derekán kiderül, hogy milyen várható csapatösszállítással indul Vb-csatába a német nemzeti tizenegy. A dortmundi Deutsches Fußballmuseum sajtótájékoztatója garantáltan teltházas lesz. S vajon az orosz stadionok?

Az aktuális foci világbajnok germán brigád feszes programjának a következő állomása egy dél-európai edzőtáborozás lesz. Nem szotyizni és napozni megy Itáliába a Jogi Löw szövetségi kapitány vezette team. Lesülni szabad, leégni tilos! A tréninget csupán egy klagenfurti próbameccsel szakítja meg a csapat. Nem kételkedem benne, hogy június elején zsúfolásig megtelik majd a Wörtersee Stadion, hiszen a klasszikus Ausztria-NSZK összecsapás mindig felkavarja az érzelmeket-emlékeket a német nyelvterületen. Röviddel később kihirdetik a Vb-re készülő Löw gárda végleges névsorát.

Az már rég nem titok, hogy kié lett a 4-es trikó!? Angela Merkel kapta pár hete ajándékba a milliomos srácoktól. A szám egyrészt arra utal, hogy a német legényegylet már négyszer volt világbajnok - először éppen Magyarországot legyőzve, 1954-ben Bernben. Másrészt (nevezzük bátran berlini csodának!) negyedik alkalommal lett kancellárnő Európa frontasszonya. Aki nagyon szereti a labdarúgást! Ám az még rejtély, hogy átröppen-e a nyáron Vlagyimir Putyin nemzetközi sportparádéjára? Tán még a magyar kormányfővel is összefuthatna a lelátón! (Kézcsók, tökmag grátisz!)

Visszakanyarodva a már ismert tényekhez, az ötödik Vb diadalára készülő német teammel kapcsolatban: az olaszországi táborozást követően Leverkusenben Deutschland - Saudi-Arabien barátságos rangadó. Majd koffert pakolnak a fiúk és június 12-én irány Oroszország! (Rossz emlék, hogy 77 esztendeje nyáron másmilyen - ám szintén sportos - seregek indultak meg a sztálini birodalom felé...) A Löw brigád a Vb (hivatalosan FIFA WM 2018) első csatáját Mexikó ellen vívja. Június 17. - amúgy a 65 évvel ezelőtti berlini munkásfelkelés dátuma - piros betűs ünnep a német focirajongók naptárában. Hül majd a sör, reked a torok: s talán a "fiainak" drukkoló kancellárnő is magára ölti majd a négyes számú mezt, miként tette ezt hajdanán a többszörös világbajnok Franz Beckenbauer is!


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ