RSS Feed

Beruházásokat sürget a cigándi alpolgármester

mti - 2018. 05. 17. 12:23:45 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Bodrogköz történelmi, kulturális és természeti értékeinek megismeréséhez, turisztikai lehetőségeinek kiaknázásához infrastrukturális beruházásokra: útfelújításra, kerékpárutak építésére van szükség a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cigánd alpolgármestere szerint.

    Ablonczy Dániel az MTI-nek elmondta: a két szomszédos, a Tokaj-hegyaljai, valamint a Tisza másik oldalán elterülő beregi régiókban már jelentősen fejlesztették a kerékpárút-hálózatot, ezért hangsúlyozta, hogy a két térséget is összeköthetné egy bodrogközi bicikliút.
    Az alpolgármester egy akcióval is fel kívánja hívni a figyelmet a térség turisztikai vonzerejére: csütörtök reggel indult el Cigándról egy körülbelül húsztagú kerékpáros közösség, amely a történelmi Bodrogköz ötven települését érintve háromszáz kilométert tesz meg.
    Ablonczy Dániel, az akció kezdeményezője elmondta, hogy a Kerekek és lépések a történelmi Bodrogközben címen meghirdetett akcióhoz bárki csatlakozhat; a programhoz pályázaton nyertek pénzt.     Másik céljuk, hogy összefogják a földrajzilag egységes, ám három különböző statisztikai körzethez tartozó régió településeit.
 A 22 magyarországi település két járás része, a Felső-Bodrogköz pedig Szlovákiához tartozik. A kerékpártúra során a résztvevők magukkal visznek egy megállapodás-tervezetet, amelyet az előzetes visszajelzések szerint mind a félszáz polgármester aláír - közölte. Hozzáfűzte: arra szeretnének szövetkezni, hogy a jövőben közösen lépjenek fel a mindkét ország leghátrányosabb helyzetű régiói között számon tartott térség érdekeiért, fejlesztéseiért.     A kerékpáros csapatot polgármesterek, települési szervezetek vezetői, sportolók és magánszemélyek alkotják, de velük tart a cigándi református lelkipásztor is. Rövidebb távokon az érintett települések vezetői, lakói is csatlakoznak majd hozzájuk. A 300 kilométer hosszú túra négy napig tart, várhatóan vasárnap délután érkeznek vissza Cigándra.   

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ