RSS Feed

Erős évad jön a Vígszínházban

Mixonline - 2018. 05. 17. 17:00:01 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Erős évad jön a Vígszínházban

Felettébb erős és különleges évadnak néz elébe a Vígszínház, melynek igazgatója, Eszenyi Enikő sajtótájékoztatón beszélt a teátrum idei és jövő évi bemutatóiról. Köztük lesz Molnár Ferenc Liliom, Bulgakov Bíborsziget, Ibsen John Gabriel Borkman, Pass Andrea A vándorkutya című darabja. Újra rendez a Vígben Szász János, Eszenyi Enikő Chaplin A diktátor című filmjének történetét viszi színre a Vígben, amely Kínába viszi a Háború és békét.

Tehetséges, összetartó társulat a miénk - indította Eszenyi Enikő, a Vígszínház következő évadának terveit ismertető tájékoztatót, hozzátéve, hogy sok nehéz pillanatot éltek át, de valamennyiüknek a Víg volt a legfontosabb azért is, hogy folyamatosan megújuljanak és jobbá tegyék a világot. mindezek érdekében is izgalmas és vonzó előadásokkal készülnek a 2018/19-es évadra. Ifj. Vidnyánszky Attila Molnár Ferenc Liliomját rendezi meg, ezt a darabot utoljára Eszenyi Enikővel és Kaszás Attilával mutatták be a Vígszínházban. A történet két főszereplője ezúttal Hajduk Károly és Szilágyi Csenge lesz. 

A Jó estét nyár, jó estét szerelem! után ismét rendez Szász János, aki ezúttal John Cassavetes Premier című filmjének színpadi változatára készül. A főszerepeket Eszenyi Enikő, Börcsök Enikő és Hegedűs D. Géza játssza. Utóbbi álmodja majd színpadra Bulgakov Bíborsziget című szatirikus komédiáját a Pesti Színházban, a főbb szerepeket Kern András, Orosz Ákos, Hegyi Barbara, Józan László, Puzsa Patricia és Fesztbaum Béla alakítja. Hegedűs D. Géza a darabról elmondta, hogy a szerző kevésbé ismert művéről van szó, melynek története színház a színházban.

Hegedűs D. Géza Ibsen színdarabjában is feltűnik majd, a John Gabriel Borkman címszerepét kapta, partnere lesz Börcsök Enikő, Kern András, Vecsei H. Miklós, Balázsovits Edit, Lukács Sándor. Utóbbi a Nobel-díjas Kertész Imre emléke előtt tiszteleg az író Kaddis a meg nem született gyermekért című regényének tolmácsolásával. - Nagyon nehéz feladatnak ígérkezik, hiszen a mű nem könnyű - mondta Lukács Sándor, aki azt is megemlítette, hogy atyai jó barátságban volt Kertész Imrével.  Eszenyi Enikő Chaplin A diktátor című filmjéből rendez előadást a borbély és a diktátor kettős szerepében ifj. Vidnyánszky Attilával.

Horváth Csaba Brechtnek a  Baal című  költői darabját rendezi Wunderlich Józseffel a címszerepben a következő évadban, mely szezon arról is szól majd, hogyan támogatja a Vígszínház a női alkotókat. Színre kerül az Örkény-ösztöndíjas PassAndrea A vándorkutya című fekete komédiája a szerző rendezésében, Kornis Mihály Kádárné balladája című monodrámája Kútvölgyi Erzsébet előadásában, Kincses Réka Igó Évával a főszerepben készíti el a Nem vagyok Miriam című holokauszt történetet, a K2 társulattal közös produkciónak pedig a Kozmikus magány című sci-fit választották Király Dániel rendezésében.

 A sajtótájékoztatón Eszenyi Enikő arról is beszámolt, hogy a Vígszínház májusban otthont adott az Európai Színházi Unió közgyűlésének, melyre húsz országból érkeztek szakemberek, akik megnézték a színház Hamletjét is. A Víg hamarosan Kolozsvárra utazik négy előadásos vendégszereplésre, majd Kínába repülnek a Harbini Nemzetközi Színházi Fesztiválra: kétszer adják elő a Háború és békét. Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ