RSS Feed

Hollandia: vezess józanon!

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 05. 17. 8:58:58 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hollandia: vezess józanon!

A Németországgal és Belgiummal határos Holland Királyság hajdan világhatalmi tényező volt. A 21. században hajó helyett jobbára repülővel és autóval közlekednek a 17 millió lakosú monarchia polgárai. A Benelux régióból, s Európa távolabbi részeiből is főleg kocsival érkeznek a turisták, így a magyarok is a tulipánok földjére.

A harmad magyarországnyi területű Belga Királyságban, s az alig nagyobb Hollandiában csupán a 0,5 ezrelékes véralkoholszintnél magasabb „párlat tartalommal” lebukott sofőröket bírságolják meg a zsaruk. Willem Alexander jóléti birodalmában minimum 325 euróba fáj a (peches) szondázás. A megengedett sebesség 20 km/órás átlépése – józanon – legalább félennyibe kóstál.

S mi a helyzet Dél-Európában? Ha valakit 1,5 ezrelékes véralkoholszintnél tekintélyesebb bódulattal igazoltatnak Itáliában, annak legrosszabb esetben a járművét is lefoglalhatják az egyenruhások. Persze kis szerencsével és tőkével visszaszerezhető a verda, hiszen – kivételes esetektől eltekintve – Olaszországban elárverezik a két- és négykerekű járgányokat. Legendás annak külföldi a luxus moci tulajnak a sztorija, akinek fürge gépét elkobozták, majd szirénát szereltek rá, s a sztráda rendőrség kötelékében került bevetésre.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ