RSS Feed

Kaszálnak Berkiék, de ha beperelnék őket...

blikk, mix - 2018. 05. 04. 17:28:49 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kaszálnak Berkiék, de ha beperelnék őket...

Nagyot kaszálhat közös könyvével Berki Krisztián (37) és Ambrus Attila (50). A tévés műsorvezető és az egykor Viszkis rablóként elhíresült Ambrus 20 millió forintot kereshet az irománnyal.Igaz, ha néhány ázsiai játékostárs, akiről mindenfélét összehordtak, beperelné őket, nem sok maradna a 20 millióból.

A Rosszfiúk Ázsiában című könyvből első körben ötezer példányt nyomtak, a boltok pedig mind egy szálig megrendelték az Alexandra kiadótól. A Blikk megtudta: Berkiék szinte a teljes bevételt hazaviszik az eladások után, vagyis ha a könyvet 3999 forintért árulják, 20 millió folyik be belőle. Úgy tudjuk, nem sok választja el őket attól, hogy elinduljon az újranyomás.

– Nem lep meg, hogy ennyire viszik. Nagyon örülök az extra bevételnek és annak, hogy az emberek szívesen olvassák a könyvünket Ambrussal – nyilatkozta a Blikknek Berki, de a szerződése részleteibe nem kívánt belemenni. Felvetődik ugyanakkor a kérdés, hogy kaphatják meg a teljes bevételt a kiadvány után? Hiszen nemcsak azzal kell számolni, hogy a vásárló mennyit fizet a könyv után, a haszonba bele kell kalkulálni a nyomdaköltséget, a terjesztési díjat, és természetesen a kiadó is keres az üzleten. Úgy tudjuk, Berki előre kapott pénzt a Rosszfiúk ­Ázsiában elkészítésére. Ez nagyjából kétmillió forint, amiből kijött a készítési költség. Így maradhat a többi nála. Megkerestük az Alexandra kiadó munkatársát, aki elismerte, nem hétköznapi megállapodás született az üzletemberrel.

– Speciális szerződést kötött a kiadó a szerzőkkel, ami mindkét fél számára előnyös. A jelek azt mutatják, jó döntés született, a visszajelzések alapján Berkiék hozzák a várt eladást – tudtuk meg Kemény Kristóftól, aki hivatalos adatokat még nem kö­zölhet.

– Az olvasói reakciók nagyon pozitívak és intenzívek, rengetegen írnak a könyv kapcsán. Szórakoztató olvasmánynak tartják, ami nem csupán egy útinapló, hanem két őszinte ember gondolatai – tette hozzá a szakember. Úgy tudjuk, az első eladott ötezer példány után új megállapodás lép életbe, tehát Berki 20 millióra bebiztosította magát, ha ezen felül adnak még el, akkor abból részesedést kapnak. A sikeren felbuzdulva az üzletember ősszel magánéleti könyv kiadását tervezi.Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ