RSS Feed

Négykerekű kedvencek

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 05. 06. 8:35:04 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Négykerekű kedvencek

Görögországban csak a 20 ezer euró alatti kiskocsik piaca élénk. Arrafelé is nagy a csoróság... Konkrétan a Toyota Yaris, a Nissan Micra és a Fiat Panda (képünkön) a sztár. VI. Fülöp király napsütötte államában (az ott gyártott) Seat vezeti az eladási listákat.

Az EU déli tájain, például Görögországban csupán a 15-20 ezer euró alatti kiskocsik piaca élénk. Jelenleg a Toyota Yaris, a Nissan Micra és a Fiat Panda a sztár. VI. Fülöp király napsütötte államában a (hajdan a Fiattal, ma a Volkswagennel rokon) Seat vezeti az eladási listákat. A spanyol vevők fele-fele döntött a múlt évben benzines, illetve dízel modell mellett. Az elektromos autók piaca idén sem jelentős. A legkelendőbb típus hagyományosan a belföldön gyártott Seat Ibiza és a Leon. Az Opel Corsa bronz érmes volt, s 2018-ban is jól fogynak az alsóbb árszegmens típusai.

S mi a helyzet csizmaországban? Nos az éppen - ki tudja hányadszor - kormánytváltó olaszok a Fiat Panda volánját tekergetik a leggyakrabban. Van aki a szűk itáliai utcákat, mások a karcsú pénztárcákat okolják azért, hogy alig fogy a Ferrari. Viszont ezüst érmes a spagetti birodalomban a Lancia Ypsilon és dobogós az "újraélesztett" Tipo széria is, mely évtizedekkel ezelőtt a VW Golf babérjaira tört. Sikertelenül!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ