RSS Feed

Tizenhét éves a MIX Magazin

mixonline - 2018. 04. 12. 9:20:51 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Elegáns és hangulatos partival köszöntötte tizenhetedik születésnapját a MIX Magazin kedden este a Hotel Hungária City Center rendezvénytermében. Közéleti személyiségek, politikusok, művészek, ügyvédek, cégvezetők, vendéglősök, újságírók, üzleti partnerek, szponzorok - egyúttal barátok - fogadták el meghívásunkat, hogy együtt ünnepeljük a lap fennállásának tizenhetedik, a nagykorúsága előtti utolsó évfordulóját. Dzsesszmuzsikával, finom ételekkel, italokkal, a legendás Remíz étteremben készített tortával és persze nem kevés emlékidézéssel.

Az est kellemességét a MIX Magazin partijának házi színpadán Micheller Myrtill énekesnő és Pintér Tibor kísérőgitáros több mint tíz éve sikeres formációjának minikoncertje alapozta meg elsősorban jazz standardek, örökzöldek és popdalok dzsesszes feldolgozásaival. A zenei csemegéket és minőséget kínáló koncertélményt követően az emlékezés pillanatait foglalta össze vendégeinknek operatőrünk, Nagy Gábor hat és fél perces filmjével, melyből kiderülhetett, milyen sokféle témával foglalkoztunk az évek alatt, milyen sokféle helyszínre jutottunk el az elmúlt évek alatt, és mily sokan tiszteltek meg bennünket azzal, hogy megszólaltak a MIX Magazinban. 

"Amikor kitaláltuk a MIX Magazint, arra gondoltunk, hogy ne akarjuk felfedezni a kanálban a mélyedést, hanem kövessük a tradíciót, ha úgy tetszik, a retrót. Ezért vettük kölcsön Romhányi József híres szlogenjét, mármint az egykori Corvin Áruházban Minden szinte minden kaphatót és  alakítottuk át Egy lapban minden, mindenkinek! mondássá. Törekszünk az olvasmányosságra, a színességre és a szórakoztatásra " - idézett a tizenhét évvel ezelőtti első MIX Magazinban megjelent beköszöntőjéből Regös István, a MIX Magazin alapító főszerkesztője, aki nem titkolta büszkeségét azzal kapcsolatban, hogy nem kis dolog volt megmaradni az utóbbi évtizedek sajtópiacán. - A tizenhét év alatt 204 lapot készítettünk és 25 ezer oldalt töltöttünk meg szöveggel, képekkel. Büszkék lehetünk arra is, hogy kik szerepeltek a címlapokon. Az elsőn mindjárt Hofi Géza, de a teljesség igénye nélkül említhetem Eszenyi Enikőt, Hegedűs D. Gézát, Stohl Andrást, Sas Józsefet, Mága Zoltánt, Csepregi Évát, Koncz Zsuzsát, Meződi Józsefet, Magyar Györgyöt, Hosszú Katinkát, Babos Tímeát, de helyet kapott a lapban Papp György orvosprofesszor, Kiss Róbert Gábor orvosprofesszor, Nagy Anikó főigazgató főorvos, Viczián Ágnes főorvos. Mindenkinek helyet adtunk, mert ez egy szabad újság. Közülük többen ezúttal is helyet foglaltak a közönség soraiban, ahogy ott volt Kékessy Dezső, a Patricius Borház tulajdonosa, Gablini Gábor, a Gablini csoport tulajdonosa, Kocsis András, a Kossuth Könyvkiadó vezérigazgatója, Szűcs-Somlyó Mária, a Fővárosi Önkormányzat Főpolgármesteri Hivatalának kommunikációs igazgatója, Ráday Mihály, Doszpot Péter, Szabó Máté, Sugár András, Kolláth György és Tétényi Éva.

Regös István hozzátette mindehhez, hogy ez az este, ez a születésnapi helyszín most a béke szigete ezekben az időkben. - Akik itt vannak, nem csupán jó ismerősök, hanem nagy többségükben barátok is, és akiket igyekszem már tizenhetedik éve idecsalni, hogy itt is találkozzanak és egy jót beszélgessenek. Köszöntök mindenkit a Béke szigetén!
A MIX Magazin alapító főszerkesztője külön köszöntötte Hülvely Istvánt, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatóját, aki kezdettől támogatta a lapot, tehát már ott volt a születésénél is. Az elmúlt időszakban Paor Lilla és Forgács István csatlakozása nagyon sok mindent hozzátett a MIX Magazinhoz. - Gazdagodtunk velük - mondta. - Paor Lilla, a hatoscsatorna tulajdonosa, főszerkesztője sokat segíti a munkánkat, ahogyan a rendezvényszervezésben nagy tapasztalatokkal rendelkező Forgács István, a HGS PR Ügynökség tulajdonosa is.  

A barátságot hangsúlyozta Magyar György ügyvéd is, születésnapi lapköszöntőjében, megjegyezve, hogy a régi barátságoknak különös tisztelet jár, és nem véletlen, hogy Regös István kétszáz szavazatot kapott ezen az estén, hiszen ennyien jöttek el, hogy köszöntsék a MIX Magazint.- Csupán megjegyzem, hogy egy év múlva a MIX Magazin már nagykorú lesz... - emlékeztetett arra, mi vár ránk. 

Az ünnepi estét nem csupán ünnepi számmal köszöntötte a címlapján 17-es, címlapképekből megkomponált számmal megjelent áprilisi MIX Magazin, mely ezúttal plusz tizenhat oldallal jelent meg, s e ráadás oldalakon a korábbi számokban megjelent érdekes riportokat, interjúkat, cikkeket megismételve.

A születésnapra készült el Regös István A megfagyott idő című trilógiájának harmadik része, A plázák népe. A kötetben a szerző az utóbbi évben született publicisztikai írásainak, jegyzeteinek legjavát adja közre, újabb summázataként mindannak, amit a világról, Magyarországról, rólunk érez és gondol. E rendhagyó történelemkönyvet a születésnap valamennyi vendége megkapta ajándékba. 
Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ