RSS Feed

A csehekkel vívnak osztályozót a magyarok

mti - 2018. 04. 10. 14:54:24 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A csehekkel vívnak osztályozót a magyarok

A cseh csapattal vív osztályozót a magyar férfi teniszválogatott a Davis Kupa világcsoportjában maradásért. A keddi, londoni sorsolás alapján a két együttes Magyarországon csap össze szeptember 14-16-án.

    A nemzetközi szövetség kiemelése alapján még Argentína, Nagy-Britannia, Ausztrália, Svájc, Szerbia, Kanada és Japán lehetett volna az ellenfél.
    Köves Gábor kapitány elégedetten nyilatkozott az MTI-nek a sorsolás láttán:
    "Lehetett volna jobb és rosszabb is. Van két jó játékosuk Jirí Vesely és Adam Pavlasek személyében, szerencsére a volt top 10-es Tomas Berdych már nem vállalja a Davis Kupát. Az mindenképpen jó hír, hogy itthon játszunk, várhatóan salakon lesznek a meccsek, de erről még egyeztetnünk kell" - fejtette ki, hozzátéve, a csehek talán gyengébbek az oroszoknál, akiket tavaly szeptemberben a magyarok 3-1-re legyőztek a budapesti osztályozón.
    Ami a két nemzet DK-történelmét illeti, a csehek 2-1-re vezetnek. Legutóbb 1996-ban találkoztak a világcsoport első fordulójában, akkor a többek között Köves Gáborral felálló magyarok 5-0-ás vereséget szenvedtek Plzenben.
    A magyar válogatott februárban 3-2-re kikapott Liege-ben Belgiumtól a DK-nyolcaddöntőben, majd a belgák az elmúlt hétvégén - legjobbjuk, David Goffin nélkül - 4-0-ra alulmaradtak az Egyesült Államokkal szemben Nashville-ben.
    Ha a 21 év után az élvonalba visszakerült magyar csapat megnyeri az osztályozót, akkor bennmarad a világcsoportban. Ha kikap, akkor jövőre eggyel lejjebb, az euro-afrikai zóna I-es csoportjában folytatja szereplését.
    Az osztályozó párosítása:
    -------------------------
Magyarország-Csehország
Argentína-Kolumbia
Nagy-Britannia - Üzbegisztán
Ausztria-Ausztrália
Svájc-Svédország
Szerbia-India
Kanada-Hollandia
Japán - Bosznia-Hercegovina

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ