RSS Feed

LMP - Kéretik nevet változtatni

Dalia László - 2018. 04. 10. 8:00:41 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

LMP - Kéretik nevet változtatni

Az LMP fura név, a Lehet Más a Politika ugyanis maximalista kívánság, meg hát mihez képest akarnak mások lenni? Lám, nem is sikerült, egy kis párt, amely nem tud szabadulni attól, hogy leszól másokat, nem közösködik, miközben ahogy az index írta, kezdettől narancsos illat lengi körül, vagyis a legnagyobb magyar párthoz még közelebb van, mint az ellenzékiekhez.

Árulkodó volt Schmuck Erzsébet szereplése hétfőn reggel az atv-ben, amely hasonlatos volt a kormányzó párt arrogáns és önkritikától mentes nyilatkozataihoz. Elsősorban az MSZP-t és a Jobbikot vádolta, hogy ők nem működtek együtt, majd közölte, hogy a szavazatok nem adódnak össze, tehát rögtön ellentmondott saját magának. És ez amúgyis hamis duma, hiszen az egyetlen LMP-s egyéni győztes, Csárdi Antal éppen azzal jutott be, hogy a Jobbikon kívül mindegyik párt visszalépett a javára. Majd közölte, az MSZP bűne, hogy Gyurcsány bejutott a parlamentbe. Egy ellenzéki győzelemben reménykedő pártnak aligha az a legnagyobb problémája, hogy egy másik ellenzéki párt is bejut. Az ellenben súlyos hiba, hogy az ellenzék a legszerényebb becslések szerint is 8-10 körzetben tudott volna nyerni, ha az LMP-s visszalép a jóval esélyesebb baloldali jelölt javára. Ezt ők is nagyon jól tudták, mégsem tették meg. Schmuck tehát össze-vissza beszél, miközben ő az egyik vezetője a pártnak, s mellesleg ő vezette az LMP kampányát.

Szél Bernadett az egyetlen ellenzéki vezető, aki nem mondott le, s ezen aligha csodálkozhattunk. Eddig is fejjel ment a falnak, s miért lenne belátóbb, mint Pálffy Ilona, aki miatt tragikomikus volt a vasárnapi választás, s még hosszú sorok álltak az Eötvös utcában és a Bocskai úton, amikor ő sikeresen lebonyolított választásnak nevezte azt. A kívülállónak úgy tűnik, Szél kisasszonyt semmi sem tudja megrendíteni, Schiffer András legjobb tanítványa, s azon sem lennék meglepődve, ha ott állna mögötte, mint egy baloldali történelmi család sarja,. aki szívből utálja a baloldali pártokat. Orbánt egyébként mindig is jobban kedvelte, mint a baloldali vezetőket. S most már Hadházy ex-társelnöktől tudjuk, hogy Schiffer perrel fenyegette a visszalépő képviselőket, tehát nemcsak az árnyéka kísért a pártban.

Az ellenzéki pártok gyengén szerepeltek, s még az is igaz, hogy nem a Fidesz nyert, hanem ők vesztettek, miután négy év alatt képtelenek voltak megerősödni és vidéken -a Jobbikon kívül- nem is nagyon látszott, hogy léteznek. Ám ezzel együtt egy ellenzéki platform, amely a vásárhelyi példát követi, képes lett volna megszorongatni Orbán pártját. Viszont erre az LMP és a Jobbik miatt esély sem volt. Magyarország jövőjét továbbra is Orbán Viktor írja.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ