RSS Feed

Kiutasítottak egy magyar diplomatát Oroszországból

mti - 2018. 04. 05. 12:26:06 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kiutasítottak egy magyar diplomatát Oroszországból

Oroszország kiutasított szerdán egy magyar diplomatát válaszul arra, hogy a Szkripal-üggyel kapcsolatban, a Nagy-Britanniával való szövetségi szolidaritás jegyében Magyarország kiutasított egy orosz diplomatát - közölte az MTI. Az orosz külügyminisztériumhoz bekérették Balla János moszkvai nagykövetet, akinek tiltakozó jegyzéket nyújtottak át.

Oroszország nemkívánatos személynek nyilvánította a Moszkvában működő magyar nagykövetség egyik munkatársát "válaszul Magyarország barátságtalan és megalapozatlan követelésére" egy orosz diplomácia alkalmazott kiutasítása ügyében "Nagy-Britanniának a Szkripal-ügyben Oroszországgal szemben megfogalmazott, bizonyítatlan vádjai alapján" - írják az orosz külügyminisztérium dokumentumában. 

Egy hete arról számoltunk be, hogy Oroszország 60 amerikai diplomatát utasít ki, és bezárja az Egyesült Államok szentpétervári konzulátusát válaszlépésként arra, hogy Washington és európai szövetségesei a Szkripal-ügy miatt nagy számban utasítottak ki orosz diplomatákat.

A 66 éves Szergej Szkripalt és 33 éves lányát március elején idegméreggel próbálták megölni a Salisburyben, a volt orosz kettős ügynököt és a lányát életveszélyes állapotban szállították kórházba. Az ügyből, hogy brit területen vetettek be idegmérget, óriási diplomáciai botrány lett. 

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ