RSS Feed

Senki nem megy sehova és Kölcsönlakás

Magyar Nemzeti Filmunió - 2018. 04. 05. 8:00:45 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Senki nem megy sehova és Kölcsönlakás

Izgalmas szereposztással készül Dobó Kata első rendezése, a Kölcsönlakás. Az új magyar vígjáték női főszereplője Balla Eszter (képünkön) lesz, aki a Moszkva tér és a Kontroll című kultfilmekben hódította meg a mozik közönségét. A Senki nem megy sehova Hartung Attila első mozifilmje, amely a Z. generációról szól.

Filmgyártási támogatások 

Balla Eszter és Haumann Máté főszereplésével készül a KÖLCSÖNLAKÁS, a pályakezdő Hartung Attila elsőként forgat filmet a Z generációról a budapesti éjszaka forgatagában. 

Izgalmas szereposztással készül Dobó Kata első rendezése, a KÖLCSÖNLAKÁS. Az új magyar vígjáték női főszereplője Balla Eszter lesz, aki a Moszkva tér és a Kontroll című kultfilmekben hódította meg a mozik közönségét. A férfi főszerepben Haumann Máté lesz látható, a komédia forgatása Martinovics Dorina, Klem Viktor, Kopek Janka, Szabó Simon, Oroszlán Szonja, Fehér Tibor, Iszak Eszter és Majoros Péter Majka szereplésével kezdődik májusban. 
A miniszter félrelép írója, Ray Cooney és John Chapman Kölcsönlakás című színdarabjának megfilmesítésére 353,975 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság. 
A fővárosi Játékszínben több mint egy éve teltházzal játszott kiemelkedő sikerű vígjáték megfilmesítésén Dobó Kata tapasztalt alkotócsapattal dolgozik együtt: Gulyás Buda technikai rendező, Seregi László operatőr, Valcz Gábor látványtervező. 
A Kölcsönlakás forgatókönyvét az Üvegtigris sorozat alkotói, Búss Gábor Olivér és Kapitány Iván közösen jegyzik. A napjainkba átültetett cselekmény vérbeli vígjátéki félreértések sorozata egy olyan lakás körül, melyet – akár a háziak engedélyével, akár anélkül – mindenki kölcsönvesz ráadásul ugyanarra az éjszakára… 
A Kölcsönlakás producere Sárosi Mónika. A vígjátékot jövő télen az Intercom mutatja be a hazai mozikban. 

SENKI NEM MEGY SEHOVA munkacímmel készül az Inkubátor Programban a Filmalap 62 millió forintos gyártási támogatásával Hartung Attila első mozifilmje. A forgatás június végén kezdődik a budapesti éjszaka forgatagában. Hartung filmje lesz az első magyar mozifilm, ami kifejezetten a Z generáció története. Főszereplői mai magyar tinédzserek, digitális bennszülöttek, akik úgy érzik, nekik mindent szabad és nincsenek határok, nincsenek következmények. Tetteiket rendszerint felveszik telefonnal és megosztják, ami rengeteg like-ot hoz. A bandának az érettségi után egy búcsúestéje marad, mielőtt szétszélednek külföldre tanulni. Ezen az éjszakán a fiúk azonban túl messzire mennek... 
A főszereplő László Panna és Yorgosz Goletsas amatőr színész, a Deep Glaze zenakar frontembere. Hartung Attila a forgatókönyvet Kerékgyártó Yvonne-nal (Free Entry) közösen írta, az operatőr M. Deák Kristóf lesz. Az alkotók a film kapcsán együttműködnek a vezető magyar alternatív zenekarokkal. 
A Senki nem megy sehova producere Major István és Iványi Petra, a film a Vertigo Média (koproducer: Kárpáti György) és az Ister Film (koproducer: dr. Korom Norbert) együttműködésével készül. 
Hartung Attila filmje a Vertigo Média forgalmazásában lesz látható a hazai mozikban 2019-ben. 

Fotó: Senki nem megy sehova, László Panna és Yorgosz Goletsas © Filmteam 
Bővebb információ: http://mnf.hu 


Fotó: youtube.com
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ