RSS Feed

Orbán 19-re lapot húzott

Dalia László - 2018. 04. 01. 8:00:26 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Orbán 19-re lapot húzott

Egy ideje kétségtelen, hogy Orbán Viktor egyetlen nyerő kártyára játszik, a bevándorlókra.Ha van legalább 2 millió ember, aki elhiszi, amit a miniszterelnök mond, hogy a legfontosabb kérdés a bevándorlás megakadályozása, mert különben megszűnhet Magyarország, és az ellenzék az utolsó pillanatig töketlenkedik, akkor akár még választást is nyerhet.

Hódmezővásáráhelyen kiderült, hogy a bevándorlókkal való rémisztgetés nem jolly joker, a felvilágosult polgárok nem veszik be, s ha van egy jó ellenjelölt, akkor a kormány bukásra van ítélve. Orbán holdudvara kellően meg is ijedt, a média hátországa már azt is megkérdőjelezte, hogy hatékony-e a sorosozás, de a vezénylő tábornok leszólt, hogy coki és pillanatok alatt visszarendeződtek, vagyis befogták a szájukat, többé nem adtak hangot a kétségeiknek. Azért azóta is féltik a hátsójukat, hiszen nagyon jól élnek ők is. Igaz, ahogy azt a kormány elemzői elmondták, az utolsó két-három hónapban már nem lehet szlogent váltani, s egy tengerjáró hajó amúgy is nehezen fordul.

Aki már lejátszott egy-két Black Jack partit, az jól tudja, hogy 19-re lapot húzni ugyancsak kockázatos. Viszont Orbán évek óta Sorosra, Brüsszelre és immár az ENSZ-re vagyis a migránsokra játszik. S bődületes hazugságokra épít, mert senki sem keresi az üres lakásokat a bevándorlóknak és sem az ENSZ, sem az EU nem emleget 9 millió forintos fejpénzt, illetve az unió adna ennyit a letelepített menekültek után, tehát nem a mi adónkból menne a pénz. Hogy ezeket a nyilvánvaló csúsztatásokat az ellenzéki pártok nem cáfolják naponta, az az ő gyengeségüket is jelzi. Ugyanakkor legalább emlegetik az egészségügyet és az oktatást, amely valóban napi probléma. Ám ez kimaradt a kormány szótárából, hiszen maga is tudja, hogy ezügyben inkább leépített, mint épített. És amikor az államtitkár olyan bődületes marhaságot mond, hogy Európában a 2. és 3. helyen tanyázunk várólisták tekintetében, akkor ezt maga sem hiszi el. A betegek pedig röhögnek rajta.

Az ellenzék a gyengesége ellenére is nyerhet, mert Orbán elszámította magát. Senki sem szólt neki, miközben ő a brüsszeli politikusokat cseszteti, hogy ők védett kerületekben laknak, nem utaznak metrón, a környékükön nincsenek no-go zónák, ő ugyanebben a cipőben jár. Miközben ő és emberei Bécset, Brüsszelt, Párizst és Stockholmot emlegetik, Magyarországon több "no go zóna" van, ám Lázár, Rogán és a többi miniszter nem jár arra. S Orbán sem állt még sorban egy kórházi ügyeleten, ahol az utóbbi időben többen is meghaltak. Az persze a környezetéről mond ítéletet, hogy egyikük sem mert szólni, "Viktor, az emberek már rég nem láttak migránst, orvoshoz viszont gyakran járnak..." S legyen bármilyen vallásos az Orbán-hívő, ha a saját egészségről van szó, akkor nem a kereszténységet félti.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ