RSS Feed

Az egyszemélyes hatalom csődje

Dalia László - 2018. 03. 28. 8:00:51 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az egyszemélyes hatalom csődje

Kiszámíthatatlan meddig tarthat az a rendszer, amely egyetlen ember szisztémáján alapul, hiszen a csúcsrajáratás hihetetlen energiákat követel, kontroll híján a tévutak nem módosíthatóak, vagyis elmarad az újratervezés és mindeközben a külvilág reakciói kiszámíthatatlanok. Egy kínai alapmű szerint, a háborút azelőtt kell megnyerni, mielőtt el sem kezdődött. Nos, ha van vesztes vállalkozás, akkor ez az.

Sokan találgatják, hogy miért éppen Hódmezővásárhelyen feslett fel a rendszer szövedéke, s bizonnyal mondhatjuk, a költőt kifacsarva, hogy szakad az még tovább is. Lázár János, a második ember, aki épp visszavonulni készült szűkebb régiójába, nos épp ő kapta a legnagyobb pofont. Ám ezzel tönkrezúzták a tervét, hogy a háttérben maradva, esetleg kivárja azt az időt, amikor Orbán helyére léphet. Balga gondolat volt, ha volt, mert a vezénylő tábornok nem tervezi a visszavonulást, s ha valami ok folytán mégis eltűnne a színről, akkor a Fidesz aligha tartható egybe, ez még Lázárnak sem sikerülne. És különben is, Lázár kiszolgálta annyira Orbánt, többek között Vásárhelyen épült fel az Elios szisztéma, hogy ne maradjon tiszta, a kastély-ügy pedig csak a hab a tortán.

Orbán egyedül gondolja ki a mindenkori haditervet és egyedül dönt a végrehajtásról is, nincs kontroll és az emberei félnek rossz hírt közölni, Szájertől Kövérig csak papagájt játszanak. A médiagurujai sem mernek önálló gondolatot közeadni, Vásárhely után próbálkoztak vele, Bayer és Bencsik urak, de ahogy rájuk szóltak, azonnal visszavonultak és folytatták a mantrát. Orbán pedig nem érzi már, hogy a rettegést nem lehet örökké fenntartani migráns-ügyben sem, hiszen nem jönnek a bevándorlók, Merkel jó alkut kötött Erdogánnal és az ENSZ meg az EU sem szabta még ki a fejenként 9 milliós eltartást.

Tanult kollégám, Tóth Szabolcs Töhötöm hivatkozik "A hálózat fogságában" című irásában a taoista tudományra, amelyben a legmélyebb tudást annak tartják, ha "már a zavar bekövetkezte előtt felismerjük a zavart, a veszély előtt a veszélyt. a bukás előtt a bukást". Orbánon átlépett már a rendszer, túlnőttek rajta az oligarchák is, s ez akkor is igaz, ha április 8-án még győzni tud. Az olvadás ugyanis már elindult, s Bródytól tudjuk, hogy "ne félj a májustól kedvesem.."

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ