RSS Feed

Nincs türelem

Dalia László - 2018. 03. 24. 8:00:58 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Nincs türelem

A belga szövetségi kapitányra két barátságos meccs vár, a kazahok után a skótok jönnek és nem lehet csodákat várni. A rutinos Leekens, aki már megjárta a hadak útját, nem sokat kockáztat, hiszen legfeljebb veszi a kabátját, ha nem ízlik a magyar koszt, a játékosok nem tudnak csapatba rendeződni. Abban semmiképp sem bízhat a belga, hogy türelmes lesz a közeg, mert itt mindenki csak az eredményeket jegyzi.

A magyar focinak egyetlen erőssége van évek óta, a kapus. A kapus ugyanis nem csapatban játszik, ő egyedül is boldogul, ha elég tehetséges, kemény és kitartó. Most is van egy Gulácsink, aki a Bundesligában Dárdai, Huszti, Szalai nyomában bizonyít, s állítólag már a Chelsea is szemet vetett rá.A bibi persze nem vele van, hanem a másik tíz játékossal. Szalai kivételével, ők nem erős bajnokságban edződnek és még a saját csapatukban sem mindig kezdők, tehát nem meghatározó, nem válogatott játékosok.Viszont nincs más. A világ legjobb edzője sem főzhet gyenge alapanyagból ínyenc menüt. Dárdai jól kezdett, de nem fejezhette be, Storcknak sikerült felhoznia a csapatot, ám Andorra ellen csúnyán felsült, mert azt hitte, hogy akár a világ leggyengébb válogatottja ellen kiállhat tartalékosan a magyar válogatott. Nem állhat ki. Az EB előtt hat hetes edzőtáborban voltak és mindenki felszívta magát. A belgák ellen persze már ez is édeskevés volt.

A kazahok elleni meccsen tíz perc alatt két gólt kaptunk. A magyar védők össze-vissza rohangáltak, mintha életükben nem fociztak volna együtt, számoltam, tíz fejpárbajból tízet vesztett a magyar csapat. Ilyen gyengén már nagyon régen nem játszott a magyar válogatott. Egy félidő alatt három gót kaptak az Andorránál gyengébben jegyzett csapat ellen. A vége 3:2 lett, szereztünk egy jó napot a kazahoknak, akik 12 nyeretlen meccs után idegenben nyertek. Poénkodhatnék azon, hogy hétközben nem templomba kellett volna menni, hanem edzeni vagy valami taktikát kitalálni, de ez túl olcsó lenne. A magyar foci sajnos itt tart. Leekens ott hibázott, hogy nem mérte fel, legalább a régi védelmet nem szabad felborogatni, hiszen Király és Juhász visszavonulását így is megérezték. Félő, hogy a skótok ellen még nagyobb égés következik. Leekens legfeljebb továbbáll, ahogy ez már többször megtörtént, de nekünk attól nem lesz jobb. És valljuk be egy Löw, Mourinho vagy Guardiola sosem vállalná el a magyra válogatottat, mert ez esetben ők is tehetetlenek volnának.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ