RSS Feed

A tábornok mérges

Dalia László - 2018. 03. 21. 8:00:28 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A tábornok mérges

Mérges a vezénylő tábornok. No, nem Semjén Zsolt helyettesre, vagy Kósa Lajos miniszterre, de még csak nem is Matolcsy MNB elnökre, hanem Simicska Lajos média mogulra. Most azt hagyjuk, hogy szerezte meg meg hajdan a magyar oligarcha a magyar sajtó bizonyos bástyáit, de miután önként átállt, miután kiebrudálták bizonyos hadállásokból, kártékony dolgokat művel.

A demokrácia Magyarországon kiment a divatból, ne is csodálkozzunk, ha más recept alapján működik az ország. Orbán ismét a határokat feszegeti és még ő sem tudja, hol köt ki. Járatlan úton jár a vezénylő tábornok, Európa közepén, az Európai Unió tagjaként sok mindent nem tehet. Azt persze mondhatja, mint Putyin, hogy külföldi ügynökök működnek és őket ki kell zárni mindenből, sőt a működésüket is minden jogi eszközzel meg kell akadályozni. Móra Veronikát (Ökotárs) láttuk már elvezetni. Ám ez még mind kevés, ha a választáson megbukik. Márpedig rezeg a léc, a vásárhelyi eset megmutatta, hogy a közvéleménykutatók sötétben tapogatóznak, mert az emberek nem őszinték, akár az utcán, akár telefonon próbálják megtudni tőlük, hogy hova húz a szívük.

Török Gábornak igaza volt, az a fenyegető mondat kilógott a beszédből, azt nem kellett volna mondania Orbánnak, de sosem tudja tartani a száját, mindig túllő a célon, ha felbosszantják. Márpedig a Fidesz és a kedves vezér sem volt felkészülve arra, hogya kampány finisében bombákkal szórja meg őket az ellenzéki sajtó. És ez a sajtó nemcsak Simicskáé, hiszen az Elios ügyet sem ők göngyölítették fel, de igazán Simicska frakkját lehet elkapni, tehát ha győznek, Lajos szorulni fog, ahogy a beszédből tudjuk, erkölcsileg, politikailag és jogilag is. Gyurcsányt nem sikerül leültetni, Simicskára ezért rá lehetne fogni ezt meg azt. Igaz, akkor elszabadul a pokol, de ezeknek a  rendszereknek épp a túlzások szoktak a végüket elhozni, mert nincs kontroll, senki sem tudja, hogy meddig lehet elmenni.

Egy igazán demokratikus rendszerben, ha a miniszterek hibáznak, akkor lemondanak. Ha maguktól nem mennének, akkor a miniszterelnök szólítja fel őket. A magyar kormányfő viszont gyengeségnek tudná be, ha amúgy kompromittálódott embereit el kéne engedni. Ő ezeket már rég másképp éli meg, nála a haza nem lehet ellenzékben, vagyis ők nem veszíthetnek. És Kövér is megmondta, hogy ha veszítenek, nem lesz Magyarország. A folytatást nehéz lenne megjósolni. Egyben bízhatunk, ez nem Törökország és nem Oroszország.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ