RSS Feed

Számháború

Dalia László - 2018. 03. 17. 8:00:12 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Számháború

Nem mindenki volt ötös matekból, sőt jónéhányan éppen átbukdácsoltak gimnáziumban és azóta is bajban vannak a piacon, ha három tételt össze kell adni. Ja, valami haszna a kofáknak is legyen, ha ilyen fagyos idők járnak. Az persze már baj, ha a politikusok hetente megbuknak számtanból, hiszen éppen ez volna az ő tudományuk.

Kósa Lajos 1300 milliárddal gazdálkodhatott volna egy közjegyzői okirat szerint, de a közgadász végzettségü minisztert csúnyán átcseszték, mert ekkora  összeg a világon nincs, különösen nem a csengeri Szabóné számláján. Ha csak nem pénzmosás vagy... De ne találgassunk. Egy dolog azért biztos, hogy ha Kósát nem verik át, akkor az anyukája is kapott volna 800 milliót. Ez azért egy megfoghatóbb összeg, s ebből vehetett volna még egy disznófarmot. Most, hogy Kósán röhög a fél ország, a modernizáló miniszter feljelentést tett, mert rádöbbent, hogy egy csaló hálójába került. Nagy kérdés, hogy lesz-e nyomozás, mert akkor sok apró részletre is fény derülne, s ez aligha volna Kósa kedvére.

Semjén miniszterelnök-helyettes is legfeljebb a trófeákat szereti számlálni, a vadászat árát kevésbé, mert akkor tudná, hogy egy svédországi kilövés 4-5 milliót kóstál. És valakinek alá kell irnia a számlát. Márpedig Svédország sem nagy ország, hamar utolérik a sánta kutyát, s különben is, ott híres-hírhedt az adóhivatal, még egy külföldi politikusra sincsenek tekintettel. Könnyebb volt kilőni a háziasított rénszarvast, mint ebből a katyvaszból kikeveredni. A médiumok pedig ravasz módon mindig a helikopterről lelógó szarvast vágják be, amely amúgy is borzasztó látvány.

Az ellenzékiek is bajban vannak néha a számokkal. Gyurcsány például belezavarodott a minap a prímszámokba, a 11-et nem tudta hova tenni. Szél Bernadett pedig úgy belejött a miniszterelnök jelöltségbe, hogy kapásból háromszorosára emelné a pedagógus fizetéseket. Jó, hát kampány idején illik igérgetni, de azért a hülyeségnek is van határa. Varga Mihály nem ellenzéki, viszont ő vezeti a gazdasági tárcát, amely benyelte a pénzügyminisztériumot is, tehát akkora baromságot meg ő nem mondhat, hogy a 10 százalékos reálbéremelekedés miatt sok szakember hazajött külföldről. Nehezen tartom életszerűnek, hogy ha 200 ezer helyett 220 ezret visz haza a villanyszerelő, akkor az osztrák-német 2-3 ezres eurós fizetését visszadobja és rohan haza. Vagy akkora hazafi, mint Bayer Zsolt, Bencsik András és Lovas István a stúdióban.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ