RSS Feed

Szépművészeti Múzeum Román csarnoka: két hét

mti - 2018. 03. 14. 8:00:32 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szépművészeti Múzeum Román csarnoka: két hét

Március 15. és április 2. között ingyenesen látogatható a Szépművészeti Múzeum Román csarnoka; a Liget Budapest projektben felújított épületrész több mint hetven év elteltével lesz újra látható.

A második világháborús sérülések miatt a közönség elől évtizedekkel ezelőtt lezárt Román csarnok a múzeum átfogó rekonstrukciójának köszönhetően újra régi pompájában tudja fogadni a látogatókat - közölte az MTI-vel hétfőn a Szépművészeti Múzeum.
    A csaknem 900 négyzetméter alapterületű, középkori bazilika belső terét megidéző terem egyedülálló falfestményeinek megújításán mintegy 70 restaurátor dolgozott, akik hozzávetőleg 2500 négyzetméter falfelületet varázsoltak újjá. A munkálatok során 1500 liter konzerválóanyagot és csaknem 100 kilogramm, különböző színű pigmentet, valamit 5500 aranymetál lapot, azaz 5,5 kilogramm aranyat használtak fel. Ezek mellett a múzeumi tér korszerű hűtési-fűtési, valamint modern világítási rendszert is kapott.
    A közlemény szerint a Román csarnok mindennap 10 órától lesz látogatható, az utolsó vendégeket 17 órakor engedik majd be az épületbe. A belépés érkezési sorrendben történik, előjegyzés, időpontfoglalás nem lehetséges, csoportok számára sem. Tárlatvezetést a múzeum nem biztosít.
    Az intézmény arra kéri a látogatókat, vegyék figyelembe, hogy a csarnok befogadóképessége korlátozott, ezért előfordulhat, hogy az épületen kívül kell várakozni.
    A Liget Budapest projekt keretében széles körűen korszerűsített Szépművészeti Múzeum történetében a mostani volt az eddigi legátfogóbb és legjelentősebb rekonstrukciós fázis.
    Az új állandó kiállításokkal a múzeum október végén nyílik majd meg a nagyközönség számára.


Fotó: Váczy András
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ