RSS Feed

Az NVB újabb jelöltnél érvénytelenített ajánlásokat

mti - 2018. 03. 12. 18:15:22 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Újabb jelöltnél érvénytelenített ajánlásokat a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfőn, a döntés ismét az orosházi székhelyű választókerületet érintette.

A testület jelöltek nyilvántartásba vétele, illetve nyilvántartásba vételt megtagadó határozatok elleni fellebbezéseket tárgyalt, több mint harmincat. Túlnyomó többségüket elutasították, érdemi vizsgálat nélkül, mert nem jelölték meg a jogszabálysértést, illetve azt, mely aláírásokat kellett volna és miért érvényesnek elfogadni.
    A testület fellebbezés nyomán foglalkozott a Hajrá Magyarország! Párt jelöltjének nyilvántartásba vételével. A jelöltet a Békés megyei 4-es számú, orosházi székhelyű országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság (oevb) nyilvántartásba vette, 573 érvényes ajánlással. 
    A fellebbezés benyújtója - öt másik személy nyilatkozatát is csatolva - fellebbezésében azt írta, nem tőlük származik a jelölt ívén található ajánlás. Az NVB ezek alapján az érintett ajánlásokat érvénytelenítette, de ez nem változtat a jelölt státuszán, mivel az érvényes ajánlások nem csökkentek 500 alá.
    Az NVB a múlt héten már érvénytelenített ajánlásokat a Békés megyei 4-es választókerület jelöltjeinél, ez a döntés a Szegényekért Párt és a Családok Párja jelöltjeit érintette, az NVB akkor arról is döntött, hogy büntetőfeljelentést tesz az ügyben, mert másolásra utal, hogy több párt ívén azonos sorrendben követik egymást az ajánlások, úgy, hogy a hibás adatok is ugyanúgy ismétlődnek.
    Az NVB ugyanakkor nyilvántartásba vette az Iránytű Párt jelöltjeként Schiller Rolandot Komárom-Esztergom megye 3-as választókerületében.
    A jelöltet az oevb nem vette nyilvántartásba, mert csak 498 érvényes ajánlása volt. Az NVB azonban a megjelölt ajánlások áttekintése után két ajánlásnál mindössze csekély mértékű eltérést talált, így azokat érvényesnek fogadta el. Ezzel a jelölt elérte a szükséges 500 érvényes ajánlást, és a bizottság nyilvántartásba vette. 
    Az NVB határozatai nem jogerősek, ellenük három napon belül lehet jogorvoslatot benyújtani.

   

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ