RSS Feed

Graffitimentessé tennék Pozsonyt

ujszo.com - 2018. 03. 12. 17:00:36 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Graffitimentessé tennék Pozsonyt

Idén is folytatódik a falfirkák eltávolítására kiírt támogatások folyósítása a fővárosban. A városi költségvetésben idén összesen 150 ezer eurót különítettek el erre a célra, az épületek tulajdonosai és kezelői havonta pályázhatnak a támogatásra - írja a pozsonyi Új Szó Online.

Pozsony számos pontján rontják a városképet falfirkák. Az épületek falát, a hirdetőtáblák hátulját, a kerítéseket is csúfítják a graffitik. Az eltávolításuk gyakran hiábavaló munka, mert a letisztított felületeken napokon belül újabb falfirkák jelennek meg. Tavaly összesen 64 kérvényező pályázott sikeresen a támogatásra. Ivo Nesrovnal főpolgármester kijelentette, folytatják a város megtisztítását a falfirkáktól és az illegális hirdetőtábláktól. Az illetékes bizottság minden hónap végén tárgyal a kérvényekről, februárban tizenketten kértek támogatást. Kilenc beadvány volt sikeres, közel 27 ezer eurót kaptak. Egy kérvényező legfeljebb 3 ezer eurót kaphat.

A havonta igényelhető támogatásra a városi hivatal közterület-fenntartó osztályán kell leadni a kérvényt. Szeptemberig minden hónapban lehet pályázni. 


Fotó: wlcometobratislava.eu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ