RSS Feed

Adatvédelmi konferencia Bécsben

Eurokomm PR - 2018. 03. 10. 8:00:09 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Adatvédelmi konferencia Bécsben

Nemzetközi adatvédelmi konferenciát tartottak Bécsben. Az „European Cities Conference: Dataprotection 2018” rendezvényen közép-európai városok szakértői az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletének májusi hatályba lépése előtt az önkormányzatokat és a gazdaságot érintő adatvédelmi változásokat vitatták meg.

"Adatok & demokrácia – A városok digitális kihívásai" volt a fő témája a Bécsi Városházán megrendezett European Cities Conference: Dataprotection 2018 adatvédelmi konferenciának, melyen több, mint 120 vendég vett részt. 2018. május 25-én lép hatályba az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete (GDPR), mely teljesen új alapokra helyezi az adatvédelmet Európában. Ebből az alkalomból hívott meg Bécs az Eurocomm-PR külképviseleti irodahálózatának városaiból és az osztrák fővárosból szakértőket a nemzetközi konferenciára.

"Az új általános adatvédelmi rendelettel Európa alapot teremtett arra, hogy az adatok jogellenes felhasználása komoly büntetést vonjon maga után. Ez nemcsak a magánéletünket védi, hanem Európa központi gazdasági szerepét is erősíti. Bécs, mint a "digitális humanizmus" központja támogatja az adatvédelem hatékony érvényesítését. Ezért alapvető érdekünk, hogy az itteni székhelyű NGO-t, a 'none of your business'-t (noyb) támogassuk" – mondta Renate Brauner, Bécs pénzügyi, gazdasági és nemzetközi ügyekért felelős városi tanácsnoka.

A kétnapos konferencián először bécsi szakértők tartottak előadást az Open Data, a digitális technológiák és az adatmonopóliumok kérdéseiről, Max Schrems pedig a harmadik országokba irányuló adattranszferről beszélt. A konferencia második napján bolgár, szerb, cseh és magyar szakértők osztották meg egymással tapasztalataikat a témában. A magyar tapasztalatokról dr. Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke tartott előadást.


Fotó: Eurokomm PR
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ