RSS Feed

Sztrájkkal ünnepeltek a nők Spanyolországban

Harsányi Péter - 2018. 03. 09. 9:44:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Sztrájkkal ünnepeltek a nők Spanyolországban

Munkabeszüntetéssel és tüntetésekkel követelték Spanyolországban, a nemek közti egyenlőség megvalósulását, a bérkülönbségek megszüntetését, a nők jogainak elismerését és tiszteletben tartását, valamint a nők elleni erőszakkal szembeni szigorúbb fellépést.

Számos Spanyol nagyvárosban, köztük Alicantéban, Barcelonában, Madridban, Sevillában vonultak az utcára a feminista mozgalmat jelképező lila színű zászlókkal, transzparensekkel, lufikkal, vagy éppen teljes lila öltözetben a tüntetők. Leállt számos vasútvonal, és munkabeszüntetésekre szólították fel a médiában dolgozó nőket is.
"Ha mi megállunk, megáll a világ" – ezzel a jelszóval hívta életre a nagyszabású megmozdulást az 8M Bizottság nevű szervezet, amely több száz, feminista szervezetet tömörít. Arra szólították fel a nőket, hogy a tüntetésen kívül, sztrájkoljanak otthon is, ne végezzenek házimunkát.
Eközben a francia kormány büntetésekkel kényszerítené rá a cégeket a nemek közti bérkülönbség felszámolására. Edouard Philippe miniszterelnök a szakszervezetekkel és munkavállalókkal folytatott egyeztetés után jelentette be, hogy a megállapodások szerint három év átmeneti időt adnának a vállalatoknak a bérek rendezésére, utána már büntetést fizettetnének velük.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ