RSS Feed

Pénteken kezdődik a XII. téli paralimpia

MPB-Harsányi Péter - 2018. 03. 08. 14:40:15 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Pénteken kezdődik a XII. téli paralimpia

Pjongcsangban, a XII. téli paralimpián három sportoló képviseli a magyar színeket. A műlesiklásban és óriásműlesiklásban induló Balogh Zsolt és segítője Bocsi Bence, valamint Lőrincz Krisztina, aki biatlonban és az ülő-sífutók versenyén is indul.

Balogh Zsolt az első látássérült magyar sportoló téli paralimpián, haladását vezetőként Bocsi Bence segíti, ő a hátán lévő hangszóróból adja társának az instrukciókat. A 36 éves Balogh Zsolt (Holtpont SE) elárulta, 2013 óta dolgoznak együtt Bocsi Bencével, ami eleinte nehéz volt, de aztán ahogy nőtt az együtt megtett kilométerek száma, egyre gyorsabban tudtak haladni. A versenyző, aki a megnyitón a magyar zászlót is viszi, elmondta, Pjongcsangban azokon a pályákon fognak lemenni, amelyen a női lesiklást és a szuperóriás-műlesiklást rendezték. Balogh Zsolt a kategóriájában 15-20 versenyzőre számít, s szeretne a középmezőnyben, annak is inkább az elején végezni.
A harmadik magyar téli paralimpikon a mozgássérült  Lőrincz Krisztina az ülő-sífutók 10,5-es kategóriájában és biatlonban egyaránt elindul majd. Korábban magyar parasportoló még sosem indult ezekben a sportágakban. (Krisztina egyébként a nyári sportágakban is remekel, hiszen evezésben 11. helyezést ért el a riói nyári paralimpián.)
„A sport az életem szerves része, mindig is az fog maradni. Pjongcsangban szeretnék a rióihoz hasonló eredményt, szeretném élvezni a versenyzést és megtalálni a szép pillanatokat” – foglalta össze céljait a Diswake SE 37 esztendős parasportolója.

A magyar sportolók először március 14-én fognak versenyezni.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ