RSS Feed

A Hamilton mindent visz?

mti - 2018. 03. 08. 9:13:10 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Hamilton mindent visz?

Rekordszámú, 13 Laurence Olivier-díjra jelölték a Hamilton című musicalt Londonban - számolt be róla a BBC News szerdán. A West Enden játszott hiphop-musical az Olivier-díj történetének legtöbb jelölését kapta. Összesen tíz kategóriában nyerhet díjat, mivel vannak kategóriák, ahol két díjra is jelölték.

    A korábbi rekordot 11-11 jelöléssel a Hairspay (2008) és a Harry Potter és az elátkozott gyermek (2017) tartotta.
    A Hamilton az egyik amerikai alapító atya, Alexander Hamilton történetét dolgozta fel. A musical hatalmas siker volt a Broadwayn is, Londonban Jamael Westman játssza Hamilton szerepét, Giles Terera pedig ellenfelét, Aaron Burrt. Mindketten esélyesek a musicalben nyújtott legjobb alakítás díjára.
    A londoni Nemzeti Színházban futó Stephen Sondheim-musical, a Follies tíz jelölést kapott. Két sztárja, Imelda Staunton és Janie Dee is elnyerheti a musicalben nyújtott legjobb női alakításért járó díjat.
    A négy Olivier-díjjal kitüntetett Stauntont idén a Nem félünk a farkastól című darabban nyújtott alakításáért is jelölték Olivier-díjra a legjobb színésznő kategóriában. Egyik vetélytársa a Hosszú út az éjszakába című drámában szereplő Lesley Manville, akit idén a Fantomszál című filmért Oscar-díjra is jelöltek.
    A The Ferryman című darab nyolc kategóriában lett jelölt, köztük a legjobb új darab díját is elnyerheti.
    A legjobb színész mezőnyben Bryan Cranston (Network) és Andrew Garfield (Angyalok Amerikában) is verseng a díjért.
    A díjátadó gálát idén Catherine Tate színésznő vezeti majd április 8-án a londoni Royal Albert Hallban.
    A Laurence Olivier-ről elnevezett díjat 1976-ban alapította a Londoni Színházi Társaság. Nagy-Britannia legrangosabb színházi díjaként tartják számon.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ