RSS Feed

Doktor Robot

MES-Harsányi Péter - 2018. 03. 07. 8:02:46 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Doktor Robot

A mesterséges intelligenciával felszerelt robot, amely képes a betegek diagnosztizálására és a tünetek szerinti receptek felírására a Xinhua hírügynökség szerint Kína, Anhui tartományban, egy járóbeteg-klinikán dolgozik.

Az iFlytek kínai cég által kifejlesztett, úgynevezett "asszisztens orvos" jelenleg a Shuanggang Orvosi Központban, Hefei-ben , az Anhui tartományi fővárosában tevékenykedik.
Az emberre hasonlító orvosi robot, nagy kék szemekkel és állandó mosollyal képes emlékezni más orvosok diagnózisaira és receptjeire, akik a központban dolgoznak.
Ez robot már hírnevet szerzett az elmúlt évben azáltal, hogy az első lett a világon, aki megfelelt a vizsgákon, és így képes orvosként dolgozni.
Jó képességei ellenére egy hús-vér orvosnak meg kell erősítenie, hogy a robotorvosnak a diagnózisa megfelelő-e, vagy sem, és az általa előírt gyógyszerek alkalmazhatóak-e arra a betegségre.
Kína a mesterséges intelligencia és a robotika kutatásának egyik vezető országa. Kínai robotokat már eddig is alkalmaztak olyan feladatokra, amelyek eddig kevésbé megszokottak ezeknél a gépeknél, mint például hírek írása, versek készítése, vagy az emberek gondozása.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ