RSS Feed

Märcz Tamás keretet hirdetett a hollandok ellen

mti - 2018. 03. 06. 9:13:58 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Märcz Tamás keretet hirdetett a hollandok ellen

Fiatalabb kerettel készül majd a hollandok elleni, március 20-án sorra kerülő világliga mérkőzésre Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának hétfő esti beszámolója szerint a szakember tizennégy játékost hívott meg, s a debreceni találkozó előtt két napig gyakorol majd együtt a társaság.
    Az együttesbe ezúttal nincs ott a tavalyi hazai rendezésű világbajnokság legértékesebb játékosa, Vámos Márton.
    "Szeretném a csapatot nehezebb helyzetbe hozni. Marci szerepe ugyanis nagyon meghatározó, sokszor olyan helyzetből is eredményesek vagyunk, ami nem feltétlenül kidolgozott helyzet, kvalitása azonban átlendíti egy-egy nehéz helyzetben a csapatot. Tekintettel arra, hogy bármikor bármi megtörténhet, ő sem lesz feltétlen mindig a vízben, muszáj erre is felkészíteni a csapatot" - indokolt Märcz Tamás.
    A magyarok simán, 13-6-ra nyertek Hollandiában, így egyértelműen a mérkőzés esélyesei, ezért a szövetségi kapitány bátran kísérletezhet.
    "Felhasználom a mérkőzést arra, hogy kicsit fiatalabb, bátrabb csapatot dobunk majd harcba. Vannak, akik újra, vagy először vannak a keretben, és az utóbbi időben folyamatosan jó teljesítményt nyújtanak a klubjukban" - fogalmazott a szakember.
    A magyar válogatott a hollandok után a spanyolokat győzte le, így két fordulót követően százszázalékos a sorozatban. A Szuperdöntőben Európát négy csapat képviseli, a csoportelsők és az esetleges rendező, vagy a csoportelsők és a legjobb csoportmásodik.

    A magyar válogatott kerete:
kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (FTC-PQS Waterpolo)
mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnoki Dózsa), Bedő Krisztián (ZF-Eger), Erdélyi Balázs (A-Híd OSC-Újbuda), Jansik Szilárd (FTC-PQS Waterpolo), Kovács Gergő (ZF-Eger), Manhercz Krisztián (FTC-PQS Waterpolo), Nagy Ádám (PannErgy-Miskolci VC), Német Toni (FTC-PQS Waterpolo), Sedlamyer Tamás (FTC-PQS Waterpolo), Török Béla (MKB-Euroleasing-BVSC), Vadovics Viktor (PannErgy-Miskolci VC), Zalánki Gergő (Szolnoki Dózsa)


Fotó: youtube.com
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ