RSS Feed

Minimálbér a Facebookozóknak

MES-Harsányi Péter - 2018. 03. 04. 12:37:40 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Minimálbér a Facebookozóknak

Chris Hughes, a Facebook társalapítója, és egyben a közösségi hálózat technológiai szakértője egy eredeti javaslattal állt elő az Egyesült Államokban tapasztalható gazdasági egyenlőtlenség elleni küzdelemben: hajlandó lenne 500 dollárt fizetni a közösségi hálózat felhasználói számára.

A Mark Zuckerberg által vezetett cég, Hughes nézete szerint, tulajdonképpen a kormánnyal megegyező felelősséget tulajdoníthat magának, és a felhasználók számára egyfajta "minimálbért" kínálhat, amellyel kiküszöbölhető lehetne az USA-ban tapasztalható gazdasági egyenlőtlenségek.

Pontosabban, Hughes úgy ítéli meg, hogy lehetséges, hogy havonta 500 dollárt ajánljon azoknak, akik profillal rendelkeznek a platformon, és akiknek az éves jövedelme kevesebb, mint 50 000 dollár, feltéve, hogy az állam is elkötelezett a támogatásukban, növelve a magasabb jövedelműek adóterheit.  "Ez egy minimális pénzösszeg, amely azonban jelentősen segíthet azoknak, akik megkapják" - magyarázta Hughes.

"Az elmúlt 20-30 évben a munkahelyek és a munkaszerződések egyre kevésbé stabilak és a munkavállalók számára kevésbé előnyösek. Több tízmillió amerikai adófizetőről beszélünk, akiknek ideiglenes, vagy részmunkaidős állásuk van, de sem félretenni, sem nyaralni nem tudnak, vagy még a szükséges alapvető egészségügyi ellátással sem rendelkeznek. "- mondta egy sajtótájékoztatón, ahol felvetette, követeljék ki az adóemelést azok számára, akik évente több mint 250 000 dollárt keresnek.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ