RSS Feed

Mobil a Holdon

MES-Harsányi Péter - 2018. 03. 04. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Mobil a Holdon

Miközben a Mobile World Congress keretében, Barcelonában nemrég mutatták be az új 5G mobil technológiát, addig a világ számos pontján még mindig nehéz megtalálni a mobil lefedettséget. Talán megoldás lesz a Holdra utazni, ahova a 4G technológia várhatóan 2019-ben érkezik majd meg.

Az ambiciózus javaslat mögött a Vodafone német leányvállalata áll, amely a Nokia és Audi multinacionális cégekkel, valamint tudósok és mérnökök csoportjával együtt kifejlesztette a holdfelszínén működő első adatátviteli hálózatot, amely képes kiváló minőségű képeket is készíteni, és továbbítani.

"Ebben a projektben teljesen innovatív megközelítést alkalmaznak a mobiltelefon-infrastruktúra fejlesztésében" - magyarázta Hannes Ametsreiter, a Vodafone Németország ügyvezető igazgatója, ami kétségtelenül történelmi áttörést jelent majd a légiközlekedési világban.

A döntés mögött, hogy a 4G hálózatot, és nem a legújabb 5G-t használják majd, alapvetően az áll, hogy a második még próbaidőszak alatt van, és nem tartják még kellőképpen kifejlesztettnek, hogy az űrben használható legyen. A 4G-nek azonban elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy élő videót közvetítsen a holdról.

A Vodafone nagy dobása, az 1969-es első Hold landolás 50. évfordulóján várható, amikor is az amerikai űrhajós Neil Armstrong és az Apollo 11 legénysége elsőként jártak a holdfelszínén.


Fotó: NASA
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ