RSS Feed

Boross, a rajongó

Dalia László - 2018. 03. 02. 8:00:12 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Boross, a rajongó

Boross Péter még mindig meg tud lepni. Olyan szerelmi vallomást tett a Fidesz mellett a Magyar Hírlapban, amikor a regnáló kormánypárt népszerűsége éppen zuhan, hogy ismét kiderült, a Horthy rendszer mellett csak az Orbán kurzus állja meg a helyét. Boros legalább is mindkettőnek rajongója.

A kormányzót személy szerint nem említi, csak Betlent, viszont lazán közli, hogy "1918 és 1938 között, sok más változás és eredmény mellett, a nemzeti jövedelem megkétszereződött. Ma is irigylésre méltó teljesítmény." A sok más eredményt most nem sorolnánk fel, mert napestig tartana felsorolni a zsidó törvényt és másokat, s mint tudjuk a gazdasági eredmények  nem mentenek fel egyetlen elnyomó rendszert sem. 

Viszont már itt is vagyunk Orbánnál, hiszen Boross szerint "Ha most nem a jobboldal egységét több évtized alatt megteremtő Fidesz–KDNP nyer, olyan zűrzavarba kerülhet az ország, mint 1919 után közvetlenül."Ez már döfi, összenőtt, ami összetartozik.Egy kicsit azért ekézi az ellenzéket, s nem szégyell hazudni sem, vagy nevezzük inkább tudatlanságnak? Boross szerint ugyanis "szamárság, hogy már a Bajnai-kabinet megkezdte volna a gazdaság helyreállítását". Ez természetesen olyannyira nem így van, hogy kormányra jutása után Orbán sem átallotta elismerni Bajnai munkáját. Igaz, azóta ezt ő is elfejtette, de ettől még tény, dokumentum is van róla.Boross úr, a  tények makacs dolgok, nem Németh Szilárdot kell olvasni.

És Boross amúgy sem finnyás. Illetve annyit mond, hogy " Régebben egyébként sokat bíráltam a Fideszt, hibásnak tartottam két választás elveszítésében. Mostanra azonban szellemileg és erkölcsileg is teljesen kiérlelődött a pártszövetség." No, itt vagyunk, amikor a rajongás egy idős, művelt ember elméjét is elhomályosítja és nem zavarják a demokrácia deficitek, a felvásárolt sajtó, a nem létező ügyészség, a korrupció szárnyalása, meg a többi súlyos bűn.Igaz, hasonló apróságok a Horthy rendszernél sem zavarták. Nem sérteném azzal Borosst, mint sok kommentelő, hogy "gebines", mert a régi rendszerben is megpróbált rendesen működni, jól sáfárkádott a lehetőségekkel, többeknek még segített is. Úgy tűnik, akkor még nem volt baj a valóság érzékelésével. 


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ