RSS Feed

NSZK: verhetetlen VW Golf

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 03. 03. 17:42:59 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

NSZK: verhetetlen VW Golf

Az EU legnépesebb tagállamában tavaly közel 229 ezer új Volkswagen Golfot helyeztek üzembe. Szép hagyomány Németországban, hogy a hazai márkákat kedvelik az autósok: 2017-ben az ezüst érmet is egy VW nyerte.

Európa szívében továbbra is a VW Golf és a tágasabb Passat a sztár. A múlt évben dobogós lett még az NSZK-ban a Volkswagen Tiguan bő 71 ezer darab értékesített modellel. Az import kocsikért nem igen rajongó németek tavalyi toplistáján az előkelő negyedik helyet a C-osztálybeli Merci szerezte meg a VW Polo előtt. A vadonatúj négykerekűre átlag 10 millió forintnyi eurót áldozó germánok toplistáján az Audi A4-es lett a hatodik.

2017-ben a Skoda Octavia volt a legkeresettebb import típus: céges "rabszolgaként" is népszerű a Volkswagennel rokon cseh márka. Alig kevesebb fogyott az Opel Astrákból és VW Touranból. A tizedik placcon a - több, mint félszázezer eladással - Corsa végzett az elmúlt esztendőben. A fenti verdák (a dízelek kivételével) 2018-ban is keresettek Németországban, s persze szerte az öreg kontinensen.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ