RSS Feed

Bécs: Mozart, csendéletek, érdekházasságok

Eurokomm PR - 2018. 03. 03. 17:00:25 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bécs: Mozart, csendéletek, érdekházasságok

Márciustól szeptemberig sokoldalú kulturális kínálattal várja Bécs az odalátogatókat. A Mozart-ház a zeneszerző halhatatlanságának állít emléket (képünkön), a Zsidó múzeum az érdekházasságok segítségével menedéket kereső zsidó nők sorsát mutatja be.

A Mozart-ház (Mozarthaus) új időszakos kiállítása azt a kérdést járja körbe, hogyan vált Mozart világhírűvé. A múzeum és az Osztrák Nemzeti Könyvtár (Österreichische Nationalbibliothek) közös kiállítása a Mozart útja a halhatatlanságba. A zseni és az utókor címet viseli, ami  2019. januárjáig lesz megtekinthető. A tárlat célja, hogy versek, legendák, nekrológok segítségével betekintést nyújtson abba, hogy az utókor hogyan fedezte fel magának a zeneszerzőt és ismerte el annak munkásságát.

A Kunst Haus Wien Elina Brotherusnak szentel egy időszakos kiállítást, amely március 14-től szeptember 2-ig látogatható. A tárlat címe: It’s Not Me, It’s A Photograph és a finn művésznő Bécsben készült legújabb műveit mutatja be a nagyközönségnek. Szeptemberben pedig csendéleteket ábrázoló festmények nagy szabású gyűjteménye váltja majd fel ezt a kiállítást. 

A bécsi Zsidó múzeumban (Jüdisches Museum) 2018. május 16-tól az érdekházasságok állnak majd a középpontban. A múzeum kiállítása olyan bécsi zsidó nők történetét mutatja be, akik csak érdekházasság révén tudtak külföldre menekülni. Május 29-től pedig a The Place to Be. Szalonok az emancipáció helyszíneként című kiállításon a bécsi szalonok kulturális, politikai és gazdasági jelentősségével ismerkedhetnek meg az érdeklődők. 


Fotó: Mozart Haus Eva Kelety
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ