RSS Feed

Erzsi, a sas repülni tanul

Dalia László - 2018. 02. 23. 8:00:54 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Erzsi, a sas repülni tanul

Egy amerikás magyarnak is joga van repülni tanulni, különösen, ha azt saját költségén teszi, s mi csak a repülőjegyet és a melegítője árát álljuk. Ennyit megtehetünk egy műkedvelőnek. Hogy aztán rajtunk röhög a világ, azt tudjuk be minden idők legdilettánsabb magyar sportszövetségének, akik csak videón látták a hölgyet körözni.Az egyébként most is ment neki.

Büszkén ült Elizabeth Swaney kisasszony az NBC stúdiójában, nem érezte cikinek, hogy azért hívták be, mert rajta röhögött a sportvilág. A hölgy egyébként már kormányzójelölt is volt Schwarzenegger ellenében, kábé annyi eséllyel, mint kijutni a téli olimpiára, ha csak a magyar síszövetség nem siet a segítségére. Erzsi egyébként korábban venezuelai színekben, szkeletonosként próbált meg kijutni az olimpiára. A magyar síszövetséget dicséri, hogy ennek ellenére látott benne fantáziát, s nem gondolta, hogy csak  egy szerencsevadász, aki bármire képes, hogy kijusson az olimpiára. Igaz, korábban már azzal honosítottak egy síelőnőt, hogy többet ígértek a román szövetségnél. Pénz tehát van, erkölcsök nincsenek, de a világsiker mindent visz és ez most összejött a magyar sport legnagyobb szégyenére. A magyar sportért felelős államtitkár asszony szerint egyébként nincs nagy baj, csak az ellenőrzésen kell javítani.

Erzsi tehát repült és becsúszkálta a pályát, bár a végére azért elfáradt. Viszont jól osztotta be az erejét, nem is próbált valamiféle akrobatikai elemet bemutatni, bár a zsűri azt díjazta volna.Miután ilyen könnyedén képes elrugaszkodni a tényektől, nagyon jó esélyei lennének a magyar politikában, Németh Szilárd is tanulhatna tőle. A síszövetség egyik vezetője egyébként úgy nyilatkozott, hogy őket senki sem cikizte az olimpiai faluban. Valóban, nem röhögtek a szemükbe, megtette ezt a világsajtó. És tényleg több magyar síelővel is megtörtént, hogy nem voltak képesek végigmenni a pályán, egyiküket meg azért zárták ki, mert nem volt szabályos a cipője.Ez utóbbi is van akkora baki, hogy Észak-Koreában is kérhetnének menedékjogot.

Most hallom, hogy a Magyar Síszövetség elnökét nem engedik be az irodájába. Úgy látszik, teljes a zűrzavar. Erzsi, a sas tehát nem vakrepülésben érkezett, őt a hülyeség vezeti, másoknak a pénz vette el az eszét. A magyar sport kábé olyan állapotban van, mint a magyar politika, tort ül a baromság. Szerencsére azért még tudunk örülni a gyorskorcsolyázók aranyának, mert róluk és szövetségükről tudjuk, hogy évek óta keményen melóznak és az olimpián eddig nem sok szerencséjük volt, de a végén mégis ünnepelhettek.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ