RSS Feed

A Bajnokok Ligája elixír

Forgács István - 2018. 02. 20. 8:03:40 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Bajnokok Ligája elixír

Elkezdődtek az UEFA Bajnokok Ligája kieséses szakaszának várva várt mérkőzései. A világ legjobb játékosai kényeztetnek bennünket gyors tempójú mérkőzéseken, szebbnél szebb technikai megoldásaikkal. Mindannyiunknak örömet okoznak a BL meccsek. Olyan ez, mint valami csodaszer, ez a BL elixír.

A BL nyolcad-döntőjébe jutott csapatok játékoskereteiben nagyon sok olyan játékos van, akik képesek nagy sebességű játék közben is a technikás megoldásokra, a gyors helyzetfelismerésre. Technikás, látványos futball jellemezte a Juventus és a Tottenham összecsapását is. A Juventus ritkán látható gyors góllal szerzett vezetést a 75. másodpercben, majd a 9. percben már két gól volt az előnye. Ebben a helyzetben a csapatok 90 százaléka összezuhant volna, feladva az esélyt a fordításra. A Tottenham játékosain egy pillanatra sem lehetett érzékelni a lemondás jeleit, és ez a mentalitás – na meg a Juventus kihagyott tizenegyese -  sikerre vezetett, végül 2-2-es döntetlen eredmény született. A Juventus kihagyott büntetője ellenére sem lehet csak a szerencsének tulajdonítani azt, ami ezen a mérkőzésen történt. A második félidőben bebizonyosodott, hogy a Tottenham fizikailag elnyűhetetlen, letámadja az ellenfél játékosait a középpályán, kezdeményezve az újabb és újabb támadást, veszélyeztetve a Juventus kapuját. Egyszóval a hit és az erő is velük volt. Technika, kreativitás, mindez gyors játékkal ötvözve, hit és tökéletes erőnlét. Már-már azt gondolnánk, hogy az Európa legjobb csapatait jellemző valamennyi képességet felsoroltuk, egyben megfejtettük, hogy mik alkotják a BL elixírjét. 
A Real Madrid – Paris Saint-Germain mérkőzésen a vendég franciák szereztek vezetést a 33. percben, ám a spanyol csapat fordított, így nyert 3-1-re. Ezen a találkozón is csoda-focit láthattunk, parádés cselekkel, passzokkal, átadásokkal, kapusbravúrokkal. A Real Madrid játékosai azonban valami mást is megmutattak: küzdöttek az edzőjükért.  Zinédine Zidane számára létfontosságú, hogy a Real Madridot BL győzelemig vezesse, hiszen a csapatának a bajnoki cím elérhetetlenné vált, a Spanyol Kupából pedig már kiestek. A szurkolók és a klub elnöksége pedig csak addig hálás és türelmes, amíg jönnek a győzelmek, hiába, hogy a tavalyi szezonban Zidane csapata mindent megnyert, amit klubcsapat megnyerhet: bajnoki címet, hazai kupát, BL győzelmet, Szuper Kupát. A Real Madrid csapatként nőtt az ellenfele fölé. A győzelmüket akarat és az összefogás is segítette, teljessé téve a BL elixír alkotórészeit az elmaradhatatlan bravúros technikai megoldások, a kreativitás, a gyors játék, a hit és a tökéletes erőnlét mellett. Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ