RSS Feed

Remekeltek a japánok

MJSZ - 2018. 02. 13. 17:18:27 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Remekeltek a japánok

Tizenkét érmet, közte öt aranyat megszerezve Japán lett az idei első Grand Slam-viadal legeredményesebb nemzete. A magyar színeket ezúttal csak egy judós, Gercsák Szabina képviselte az európai szupertornán, Párizsban.

Az elmúlt évekkel ellentétben a mieink ezúttal későbbre tolták a World Judo Tour rajtját, hadra fogható legjobbjaink többsége Párizs helyett két hét múlva Düsseldorfban lép majd tatamira. Párizsban csak Gercsák Szabina indult válogatottjaink közül, s a Miskolci Judo Club reménységének célja is elsősorban a ráhangolódás volt: májusban kezdődik majd a hosszú és fárasztó, két esztendőn át tartó olimpiai kvalifikációs sorozat, akkor kell majd csúcsformában szerepelni.
A párizsi torna nehézségét jelzi, hogy Flórusz János tanítványa már az első meccsén igen kemény ellenfelet kapott, a világbajnoki bronzérmes francia Posvite személyében, aki ráadásul a fanatikus hazai publikum előtt adhatott számot felkészültségéről. A találkozó szoros küzdelemben, végül aranyponttal dőlt el, a francia judós javára. Mivel ez a meccs döntött a legjobb nyolc közé jutásról, Gercsák Szabina már nem kapott javítási lehetőséget.


Fotó: Záhonyi Tamás/NJSZ
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ